شیائومی پوکو ایکس 5 – Xiaomi POCO X5 معرفی شد و در این بخش از بلاگ قصد داریم نقد و بررسی پوکو X5 را تقدیم شما کنیم.
یک پیشنهاد خاص و یک مدل دیگر به مجموعه گوشیهای جدید شیائومی اضافه شده است. نمایشگر، سخت افزار، دوربین و قابلیتهای تراشه از مهمترین ویژگیهای دستگاه به حساب میآید. پوکو ایکس 5 از شبکه 5G پشتیبانی میکند و توانمندی قابل توجهی دارد. در این مقاله از گوشی ریویو بعد از نقد و بررسی پوکو X5 پرو قصد داریم با نقد و بررسی پوکو X5 همراه شما باشیم تا نگاهی کامل به مشخصات فنی و قابلیتهای دستگاه داشته باشیم.
معرفی کوتاه پوکو X5 5G
این اسمارتفون دارای تراشه کوالکام اسنپدارگون 695 بوده که عملکرد نهایی ضبط 4K را با 5G عوض میکند؛ صفحه نمایش 6.67 اینچ آمولد با قابلیت 120 هرتز را باید یکی از نکات کلیدی فروش دستگاه عنوان کرد. با توجه به مشخصات میتوان گفت در زمینه نمایشگر با صفحه نمایش مدل ایکس 5 پرو مطابقت دارد، اما در زمینه حداکثر روشنایی از سری M بالاتر است.
سیستم دوربین در موقعیت مرکزی مشابهی قرار دارد. پوکو X5 یک دوربین معمولی و یک سنسور اولترا واید دارد، اما دوربین اصلی به اندازه M5s یا X5 Pro با مشخصات بالایی تولید نشده است.
صفحه نمایش |
6.67 اینچ آمولد، نرخ تازهسازی 120 هرتز، حداکثر میزان روشنایی 1200 نیت، وضوح تصویر 1080×2400 پیکسل، نسبت ابعاد تصویر 20:9 |
نرم افزار |
رابط کاربری MIUI 13 مبتنی بر اندروید 12 |
پردازنده اصلی |
کوالکام اسنپدراگون 695 مدل 5G |
پردازنده گرافیکی |
Adreno 619 |
دوربین |
سنسور اصلی 48 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/1.8، سنسور اولترا واید 8 مگاپیکسل، سنسور 2 مگاپیکسل ماکرو |
دوربین سلفی |
13 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.5 |
باتری |
5000 میلی آمپر ساعت |
فناوری شارژ سریع |
33 وات |
اگر خشاب سیم کارت را بیرون بیاورید، گزینه میانی دیگری پیدا میشود؛ ایکس 5 دارای یک طراحی ناچ مشترک برای میکرو اس دی و سیم کارت دوم بوده و این در حالی است که M5 و M5s دارای اسلات حافظه اختصاصی هستند و از طرفی، پوکو X5 Pro هیچ شکافی ندارد. یک ایراد به این دستگاه وارد است و آن را باید قرارگیری فقط یک اسپیکر عنوان کرد.
جعبه گشایی پوکو X5
شیائومی پوکو ایکس 5 در بستهبندی مقوایی مخصوص سریهای پوکو عرضه میشود؛ یک درب مشکی با حروف زرد!
در داخل هم محتویات غیرعادی نیستند! شما یک قاب ژلهای شفاف، کابل و شارژر 33 وات را دریافت خواهید کرد. البته قاب محافظ دستگاه به گونهای است که میتواند باعث بلند کردن گلسهایی شود که نصب خواهید کرد؛ توصیه میکنیم به صورت موقت تا زمان عرضه قاب های سیلیکونی از آن استفاده کنید.
بررسی پوکو X5 ؛ طراحی
پوکو ایکس 5 به همان مسیری که نسخههای قبل این دستگاه تعیین کرده بودند، ادامه میدهد. هنوز هم در بخش عقب دستگاه، بزرگی ماژول دوربین و بخش مشکی مخصوص سری پوکو ایکس کاملا مشهود است. البته فقط در سمت چپ بخش مشکی رنگ عقب، برجستگی وجود دارد و سمت راست آن با سطح بدنه یکسان است.
هنگامی که به ماژول دوربین نگاه کنید، خواهید دید که سنسور اصلی و سنسور اولترا واید کمی برآمدگی دارند و در عین حال، سنسور ماکرو و فلاش ال ای دی به سطح چسبیدهاند. هنگامی که گوشی هوشمند پوکو ایکس 5 و ایکس 5 پرو را کنار هم قرار دهید، تایپ 48 مگاپیکسل و سنسور اصلی سری پوکو ایکس 5 پرو را با یکدیگر، متفاوت خواهید دید. البته چینش توسط طراحان تعیین میشود و این ناسازگاری، میتواند جذابیت دو دستگاه را افزایش دهد. همچنین بدنه مدل مشکی پوکو ایکس 5 پرو در مقایسه با نسخه اصلی، براقتر و شفافتر است.
در هر صورت، پنل پشتی پوکو X5 پلاستیکی بوده و دارای روکش مات ضد تابش است؛ یعنی بازتاب نوری از آن مشاهده نمیشود. سه گزینه رنگی وجود دارد؛ سبز، مشکی و آبی! این رنگبندی همان رنگبندی ردمی نوت 12 است که تا حدودی میتوان گفت جای تعجب ندارد. پس از آن، ایکس 5 پرو را میتوان برخلاف مدلهای ردمی نوت معرفی کرد، چرا که با یک رنگ زرد اختصاصی عرضه میشود.
بد نیست بدانید قاب دستگاه با فریم همرنگ بوده و خود با پوشش خاصی همراه است. شما میتوانید در بخشهای کناری دستگاه، موارد و قابلیتهای مختلف را مشاهده کنید. به عنوان مثال، جک هدفون 3.5 میلیمتر، فرستنده IR در بخش بالا. همچنین در سمت چپ مکان قرارگیری خشاب سیم کارت قرار دارد. همانطور که میدانید و گفته شد، پوکو ایکس 5 پرو از میکرو اس دی پشتیبانی نمیکند، اما پوکو ایکس 5 حداقل از یک خشاب میکرو اس دی پشتیبانی میکند. در بخش پایین دستگاه پورت تایپ سی و میکروفون اصلی قرار دارد.
سمت راست پوکو ایکس 5 جایی است که کلید تنظیم صدا و کلید پاور را پیدا خواهید کرد؛ حسگر اثر انگشت هم با آن به صورت مشترک در دسترس قرار دارد. این دستگاه با این که دارای نمایشگر اولد است، اما به صورت خودکار تشخیص اثر انگشت درون صفحه نمایش را ارائه نمیکند. قرارگیری حسگر اثر انگشت در بخش کناری، قابل اعتمادتر بوده و سرعت بیشتری را در اختیار کاربران به منظور شناسایی و بازگشایی دستگاه ارائه میدهد.
نمای جلوی شیائومی POCO X5 تا حدودی نامشخص است، اگر چه ما آن را یک مزیت برای گوشی هوشمندی میدانیم که قیمت مقرون به صرفهای دارد. حاشیههای با اندازه معقول و حفره کوچک به منظور قرارگیری سنسور سلفی از مهمترین ویژگیهای دستگاه است. محافظ نمایشگر کورنینگ گوریلا گلس 3 از نمایشگر محافظت کرده و میتواند در زمینه جلوگیری از ایجاد خط و خش مناسب باشد، اما نمیتوان روی آن در زمینه مقاومت در برابر شکستن حساب ویژهای باز کرد. توصیه میکنیم حتما بعد از خرید یک گلس شخص ثالث مناسب خریداری کرده و روی صفحه نمایش نصب کنید. ابعاد دستگاه معادل 165.9×76.2 ×8.0 میلی متر بوده و وزن آن هم 189 گرم است.
در واقع باید گفت این دستگاه نه خیلی سنگین است و نه خیلی بزرگ! از نظر ذهنی کاملا نازک و یکنواخت عمل میکند. پنل عقب چسبندگی ندارد و لکهها را نشان میدهد، اما از هر نظر در رده متوسط قرار دارد. این تجربه ما از کار کردن با دستگاه بود و میتوان گفت شرایط نرمال است.
بررسی پوکو X5 ؛ صفحه نمایش
یکی از ویژگیهای مهم این گوشی موبایل، صفحه نمایش 6.67 اینچ اولد آن بوده که دارای حداکثر نرخ تازهسازی 120 هرتز است. وضوح تصویر 1080×2400 پیکسل با نسبت ابعاد تصویر 20:9 بوده و تراکم پیکسلی آن هم معادل 395ppi است. نرخ نمونه برداری لمسی تا 240 هرتز مشخص شده است و این در حالیست که روشنایی در فضای باز به 700 نیت میرسد. هیچ اشارهای به پشتیبانی از ویدیوی HDR نشده است.
در تست روشنایی آن هم در محیط روشن، پوکو ایکس 5 با روشنایی تطبیقی فعال به 728 نیت میرسد و هنگامی که تطبیقپذیری را خاموش کنید، میزان نوردهی به 456 نیت خواهد رسید. اینها ارقام نسبتا استانداردی است که برای یک نمایشگر اولد میانرده در دسترس قرار دارد و از آن جایی که نمایشگرهای اولد میانرده بسیار خوب شدهاند، میتوان گفت ایدهآل است.
بازتولید رنگ در پوکو ایکس 5 با یک انتخابگر سه حالته انجام میشود که با چرخ دمای رنگ و تنظیمات خاص، سفارشیسازی شده است. دقت رنگ عالی برای محتوای sRGB در حالت استاندارد با تنظیم دمای پیش فرض امکانپذیر است.
حالت Vivid از گستره وسیعی پشتیبانی میکند و برای مجموعه نمونههای DCI-P3 ما بسیار دقیق بود، اگر چه ما یک تغییر قابل توجه آبی را در نقطه سفید مشاهده کردیم. تنظیم پیش فرض گرم هم هیچ کمکی نکرد و منجر به تغییر رنگ، حتی قویتر شد؛ اما این بار به سمت قرمز!
مشخصات رسمی ارائه شده خبری از پشتیبانی HDR ارائه نمیکنند و در تستهای انجام شده هم این مسئله کاملا مشخص است. حداقل دریافت تاییدیه Widevine L1 به این معنا است که شما وضوح فول اچ دی را در سیستمعاملهایی همانند نتفلیکس دریافت میکنید.
کنترل نرخ تازهسازی تا حد ممکن ساده بوده و دو حالت دارد. یکی از حالتها همان نرخ تازهسازی استاندارد 60 هرتز بوده و دیگری 120 هرتز است که به عنوان حداکثر نرخ تازهسازی شناسایی میشود. در حالت ماکزیمم، هیچ کلید خاموشی خودکاری در حالت آرام دستگاه وجود ندارد که این مسئله برای عمر باتری مضر است. اینطور که پیداست، در این دستگاه خبری از نرخ تازهسازی تطبیقی وجود ندارد.
بررسی پوکو X5 ؛ دوربین
شیائومی پوکو X5 مجهز به دوربین سهگانه در بخش عقب بوده که از یک سنسور 48 مگاپیکسل، سنسور 8 مگاپیکسل اولترا واید و سنسور 2 مگاپیکسل ماکرو تشکیل میشود. در بخش جلوی دستگاه سنسور 13 مگاپیکسل قرار گرفته که میتواند برای ثبت تصاویر سلفی کارآمد باشد.
دوربین اصلی بر اساس سنسور OmniVision OV48B، یکی از طراحیهای قبلی 4 سلولی (Quad Bayer) کمپانی است. همچنین این سنسور دارای پیکسلهای 0.8 میکرومتری و فرمت اپتیکال ½ اینچ است. در بخش جلو آن هم لنزی با فاصله کانونی نامشخص و گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار دارد.
دوربین اولترا واید از یک سنسور 8 مگاپیکسل OmniVision با فرمت اپتیکال خاص و پیکسلهای 1.0 میکرومتری استفاده میکند. لنز فوکوس ثابت برای پوشش میدان دید 118 درجه مشخص شده و گشودگی دیافراگم آن معادل f/2.2 است.
دوربین سلفی، سنسور 3L6 سامسونگ بوده که درون یک حفره در بخش مرکزی قسمت بالای نمایشگر قرار گرفته است. این سنسور 13 مگاپیکسلی دارای فرمت اپتیکال 1/3 اینچ و پیکسل 1.12 میکرومتر با یک لنز فوکوس ثابت با فاصله کانونی معادل 26 میلی متر و گشودگی دیافراگم f/2.45 است.
برنامه دوربین در پوکو X5 همان برنامههای است که در گوشیهای شیائومی و رابط کاربری MIUI یافت میشود. جابهجایی میان حالتها با کشیدن انگشت به سمت چپ و راست انجام میشود و همه حالتهای موجود به جز ماکرو را شامل خواهد شد.
در حالت کلی میتوان گفت شرایط تصویربرداری در محیط روشن قابل قبول است، اما کمی نویز در تصویر را هنگام زوم کردن مشاهده خواهید کرد. چه با HDR و چه بدون HDR، باید بدانید محدوده دینامیکی نسبتا محدوده بوده و با چرخش شدید به سیاه و سفید، شرایط تغییر میکند. تعادل رنگ سفید عمدتا قابل قبول و قابل اعتماد است؛ اگر چه صحنههای بیرونی میتوانند کمی جالب باشند. عکسهایی با وضوح اسمی 48 مگاپیکسل، جزئیات بیشتری را نشان نمیدهند.
سطح زوم 2 برابری جزئیات واضحتری را با بزرگنمایی مشابه حالت 48 مگاپیکسل در اختیارتان قرار میدهد. همچنین نتایج فوق عریض را میتوان قابل قبول توصیف کرد، اما باید بدانید که نویز تصاویر در محیطهای کم نور یا پرنور، نسبتا بالا است. در حالت مثبت، تعادل رنگ سفید قابل اعتماد بوده و رنگها زیبایی خوبی دارند.
در پوکو ایکس 5 حالت Auto Night همانند گوشیهای رده بالا وجود ندارد و وضعیت Auto HDR همانند نور روز باقی میماند. باید بدانید که تضمینی برای HDR در محیطهای کم نور یا شب وجود ندارد. در حالت کلی باید گفت عملکرد دوربین ایکس 5 در زمینه تصویربرداری شب، قابل اعتماد است.
اجرای HDR برای تصاویر سلفی یکسان است؛ نتایج خیرهکنندهای در زمینه ثبت و ضبط تصاویر و فایلهای ویدیویی سلفی خواهید دید. این دستگاه با هر کدام از سنسورهای خود میتواند ویدیوهایی تا 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند. اسنپدراگون 695 به عنوان یکی از مهمترین مقصرها شناخته شود که باعث کاهش عملکرد دستگاه در زمینه فیلمبرداری شده است.
در این بخش تعدادی از تصاویر ثبت شده با دوربین ایکس 5 را برای شما قرار دادهایم تا بتوانید کیفیت آنها را مشاهده کنید:
بررسی پوکو X5 ؛ پردازنده
شیائومی پوکو X5 مجهز به تراشه اصلی کوالکام اسنپدراگون 695 بوده و از شبکه 5G پشتیبانی میکند. این پردازنده هشت هستهای در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 619 توانایی قابل قبولی از خود نشان میدهد. شما میتوانید این دستگاه را در دو مدل مختلف خریداری کنید که شامل موارد زیر است:
- 6 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی داخلی
- 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه ذخیره سازی داخلی
در این بخش دو نمونه از مقایسه و رتبهبندی عملکرد پردازنده دستگاه را برای شما قرار دادهایم تا بتوانید نتایج را مورد بررسی قرار دهید:
این اسمارتفون به صورت پیش فرض مجهز به رابط کاربری MIUI 13 بوده که مبتنی بر اندروید 12 است. همچنین باید بدانید که مدل پرو به صورت پیش فرض با رابط کاربری MIUI 14 همراه است. شما میتوانید از جدیدترین تنظیمات امنیت و کاربری رابط کاربری شیائومی استفاده کنید و در آینده نزدیک، قطعا رابط کاربری جدید شیائومی هم قابل دسترس خواهد بود.
بررسی پوکو X5 ؛ باتری و اسپیکر
گوشی هوشمند پوکو X5 مجهز به باتری 5000 میلی آمپر ساعت بوده که میتواند طول عمر بسیار بالایی را برای کاربران رقم بزند. 39 ساعت تماس صوتی و بیشتر از 21 ساعت پخش ویدیو با نرخ تازهسازی 60 هرتز از مهمترین نتایجی است که به دست آمد. همچنین 12 ساعت وب گردی با وای فای را میتوان به عنوان یکی دیگر از امتیازهای دستگاه معرفی کرد.
قابلیت شارژ پوکو ایکس 5 برابر با 33 وات بوده و این دستگاه درون جعبه با یک شارژر 33 وات عرضه میشود. در مدل پوکو X5 پرو شرایط به گونهای دیگر بوده و دستگاه از فناوری شارژ سریع 67 وات پشتیبانی میکند. مدل پرو سریعتر بوده و علت این عقبگرد شیائومی در مدل پایه ایکس 5 هنوز مشخص نیست، اما با این حال باید گفت عملکرد دستگاه در مقایسه با رقیبان، قابل قبول است.
پوکو ایکس 5 دارای یک بلندگو در پایین بوده و تنظیمات استریوی پرو را ندارد.. بدین ترتیب، ایکس 5 ساده در گروه بسیار کوچکی از شیائومیهای اخیر قرار دارد که با یک بلندگو در دسترس قرار گرفتهاند؛ از بین مدلهای 2022 و 2023 که تاکنون معرفی شدهاند، فقط ایکس 5 و ردمی نوت 12، آن هم مدل مخصوص چین در لیست موردنظر قرار دارند.
با این حال، پوکو ایکس 5 به اندازه کافی توانست حجم صدای خوبی را منتشر کند و رتبه قابل قبولی را کسب کرد، اما کیفیت صدای آن نسبتا ضعیف است. تقریبا خبری از باس نیست و اوجهای صدا، کم هستند.
جمعبندی
در صورتی که قصد دارید یک گوشی ارزان قیمت از سری پوکو ایکس خریداری کنید، بدون تردید مدل پوکو X5 میتواند انتخاب خوبی باشد. این دستگاه دارای پردازندهای مناسب و کارآمد در کنار سنسورهای دوربین ارزشمند است. در این مقاله سعی شد نقد و بررسی پوکو ایکس 5 را به صورت کامل تقدیم نگاه شما کنیم.
مطالب پیشنهادی:
8 مورد از بهترین ویژگی های سامسونگ S23 Ultra