شیائومی پوکو C50 یا POCO C50 به عنوان گوشی اقتصادی شیائومی عرضه شده و در این مقاله قصد داریم نقد و بررسی پوکو c50 را به شما تقدیم کنیم.
شیائومی پوکو C50 نام یکی دیگر از گوشی های ارزان قیمت کمپانی چینی بوده که توانسته به عنوان یک دستگاه مقرون به صرفه، نام خود را بر سر زبانها بیاورد. این اسمارتفون دارای مشخصات فنی و قابلیتهای ظاهری زیبا بوده که توانسته دستگاه را به یکی دیگر از گوشیهایی تبدیل کند که در بازار آمار فروش بالایی را رقم خواهد زد. در این مقاله با نقد و بررسی پوکو C50 همراه شما هستیم؛ با ما همراه باشید.
صفحه نمایش |
6.52 اینچ IPS LCD با وضوح 720×1600 پیکسل |
پردازنده |
مدیاتک Helio A22 |
پردازنده گرافیکی |
PowerVR GE8320 |
دوربین |
8 مگاپیکسل اصلی، 0.8 مگاپیکسل سنجش عمق |
دوربین سلفی |
5 مگاپیکسل |
باتری |
5000 میلی آمپر ساعت |
فناوری شارژ سریع |
10 وات |
نرم افزار |
اندروید 12 گو ادیشن |
بررسی پوکو C50 ؛ طراحی
خبری از اتفاق خاص و هیجانانگیز در طراحی پوکو C50 نیست، اما میتوان به لطف بدنه بخش عقب و طراحی آن گفت که پوکو C50 به عنوان یکی از با ارزشترین گوشیهای ارزان قیمت شیائومی شناخته شده است. جنس بدنه عقب به گونهای است که در دست کاربران باعث لیز خوردن نخواهد شد. همچنین مانع خوبی برای تعریق است.
همانطور که در گوشی های ارزان قیمت شیائومی مشاهده کردهایم، طراحی ماژول دوربین به عنوان یک اولویت شناخته نمیشود، اما زمانی که بخش عقب این دستگاه را نگاه کنید، ماژول مربع شکل مشاهده میشود که با انحنای خود در گوشهها توانسته ظاهر جذاب را رقم بزند.
در این ماژول دوربین، دو سنسور به صورت عمودی در سمت چپ قرار گرفتهاند و در سمت راست آن دو سنسور هم فلاش ال ای دی قرار دارد. عبارت دوربین هوشمند (AI Camera) در قسمت پایین فلاش ال ای دی درج شده که توانسته ظاهر آن را زیباتر جلوه دهد.
در سمت راست دستگاه کلید پاور و کلیدهای حجم صدا قرار گرفتهاند؛ کلیدهای حجم صدا در قسمت بالای کلید پاور قرار گرفتهاند که این شیوه طراحی میان کلیه دستگاهها، یکسان بوده و چیز جدیدی نیست.
در سمت چپ دستگاه خشاب سیم کارت قرار دارد؛ شما باید سوزن مخصوص را در حفره موردنظر قرار داده و با وارد کردن مقداری فشار، خشاب سیم کارت را خارج کنید. فراموش نکنید که در قسمت پایین دستگاه، پورت شارژ قرار دارد و شما باید از بخش موردنظر برای شارژ کردن دستگاه استفاده کنید.
در بخش جلو کماکان شاهد استفاده از طراحی ناچ هستیم. همچنین در قسمت پایین دستگاه حاشیه نسبتا زیادی وجود دارد که البته مشاهده آن در گوشی های ارزان قیمت شیائومی یا سامسونگ دور از ذهن نیست. در قسمت بالا و مرکز دستگاه، سنسور سلفی قرار دارد. این دستگاه با وزن معادل 192 گرم تولید شده است. البته بد نیست بدانید که این دستگاه در برابر گرد و غبار و پاشش آب از خود مقاومت نشان میدهد.
بررسی پوکو C50 ؛ صفحه نمایش
این گوشی هوشمند مجهز به نمایشگر 6.52 اینچ IPS LCD بوده که با وضوح 720×1600 پیکسل همراه است. این وضوح با این که نمیتواند نظر کاربران حرفهای را جلب کند، اما با توجه به قیمت مقرون به صرفهای که دارد و با در نظر گرفتن نمایشگر IPS LCD میتوان گفت قابل قبول است. شما میتوانید از این دستگاه برای مشاهده فیلم و اجرای بازی استفاده کنید؛ کیفیت خروجی نمایشگر میتواند رضایت شما را جلب کند.
نسبت نمایشگر به بدنه شیائومی POCO C50 معادل 81 درصد بوده که نشان میدهد گوشی دارای حاشیه نسبتا زیادی است. همانطور که گفته شد، بیشتر این حاشیه در قسمت بالا و علیالخصوص پایین مشاهده میشود. همچنین نسبت ابعاد تصویر معادل 20:9 است.
بررسی پوکو C50 ؛ دوربین
گوشی هوشمند شیائومی POCO C50 دارای دو دوربین در بخش عقب است، اما نه دوربینهای حرفهای! شما به عنوان سنسور اصلی با یک سنسور 8 مگاپیکسل سر و کار دارید که فقط میتواند برای پیشبرد و برآورده کردن نیاز کاربران به منظور ثبت تصاویر مناسب باشد.
در کنار آن، سنسور سنجش عمق 0.8 مگاپیکسل قرار دارد که البته میتوان در حالت کلی گفت بود و نبود آن تفاوتی ندارد. به نظر میرسد شیائومی فقط تلاش کرد که این دستگاه با دوربین دو گانه همراه باشد، در غیر این صورت باید گفت سنسور دوم عملا کاربرد خاص و تاثیرگذاری نخواهد داشت.
در بخش جلو شرایط بهتر نیست و فقط سنسور سلفی 5 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.0 قرار دارد. شما نباید انتظار تصویربرداری با قدرت بالا را از این اسمارت فون داشته باشید. با این که پوکو سی 50 به عنوان یک گوشی ارزان قیمت وارد بازار شده است، اما اگر شیائومی یک سنسور 13 مگاپیکسل با سنسور سلفی 8 مگاپیکسل را به کارگیری میکرد، قطعا شرایط بهتر بود.
بررسی پوکو C50 ؛ پردازنده
گوشی جدید و ارزان قیمت شیائومی پوکو C50 قدرت خود را از تراشه اصلی مدیاتک Helio A22 دریافت میکند که یک تراشه 12 نانومتری بوده و میتواند سرعت قابل قبولی را در اختیار کاربران قرار دهد. البته در کنار پردازنده اصلی، پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 قرار دارد.
شما نباید انتظار بالایی از این دستگاه در زمینه پردازش داشته باشید، اما برای کارهای روزمره و اجرای برخی بازیهای سبک میتواند انتخاب خوبی باشد. این دستگاه از دو سیم کارت به صورت همزمان در کنار میکرو اس دی پشتیبانی میکند. همچنین این گوشی در دو مدل مختلف عرضه شده که حافظه ذخیرهسازی ثابت 32 گیگابایت در کنار دو حافظه رم 2 و 3 گیگابایت است.
با این که حافظه رم 3 گیگابایت میتواند روی کاغذ سرعت و قدرت بالاتری را به کاربران هدیه کند، اما تجربه ما در بازار گوشیهای هوشمند نشان میدهد بیشتر گوشیهایی که با رم 3 گیگابایت عرضه شدهاند، نتوانستهاند انتظار کاربران را برآورده کنند و به همین علت، خرید نسخه 2 گیگابایت میتواند عاقلانهتر باشد. البته بروز برخی مشکلات عجیب در گوشیهایی که دارای حافظه رم 3 گیگابایت بودند هم به تعداد زیاد مشاهده شده است که در همان مدل و با حافظه رم 2 گیگابایت مشاهده نشده است؛ علت مشخص نیست، اما جای فکر دارد.
بررسی پوکو C50 ؛ باتری
گوشی های شیائومی در بازه های قیمتی مختلف مجهز به باتریهای قدرتمند هستند و شرایط در مدل پوکو C50 متفاوت نیست. این اسمارتفون مجهز به باتری 5000 میلی آمپر ساعت بوده و از فناوری شارژ 10 وات پشتیبانی میکند. شما نباید انتظار سرعت شارژ بالا را داشته باشید و در حالت طبیعی، این دستگاه برای شارژ مجدد به بالای 3 ساعت زمان نیاز دارد، اما ماندگاری شارژ هم در این دستگاه فوقالعاده است.
در زمینه نرم افزار باید بدانید این اسمارتفون مجهز به سیستم عامل اندروید 12 سری گو ادیشن بوده که نسخه سبک شده اندروید به حساب میآید. این سیستم عامل برای دستگاههایی استفاده میشود که توان پردازش نسبتا پایینی دارند.
جمعبندی
بدون تردید شیائومی در زمینه تولید گوشی های ارزان قیمت توانایی زیادی دارد و پوکو به عنوان ساب برند آن هم این توانایی را اثبات کرده است. با این که مشخصات فنی و ظاهری دستگاه قابل قبول است، اما میتوان روی مدلهای دیگری همانند ردمی 10A هم فکر کرد.
مطالب پیشنهادی:
اتصال اینترنت موبایل به کامپیوتر با 3 روش تضمینی