شیائومی 13 لایت – Xiaomi 13 Lite با قابلیتهای منحصر به فرد معرفی شد. در این مقاله با نقد و بررسی شیائومی 13 لایت همراه شما هستیم.
یکی از جدیدترین گوشی های هوشمند شیائومی را باید مدل 13 لایت معرفی کرد که توانایی بسیار خوبی در زمینه جلب نظر مخاطبین خواهد داشت. این دستگاه در کنار مشخصات فنی ایدهآل، قیمت ارزانتری در مقایسه با مدلهای پرچمدار کمپانی دارد و میتواند نظر کاربران را به خود جلب کند. در این مقاله با نقد و بررسی شیائومی 13 لایت همراه شما خواهیم بود.
معرفی کوتاه شیائومی 13 لایت
مدل 13 لایت برای کسانی که بودجه کمتری دارند، اما میخواهند گوشی هوشمندشان مجهز به سخت افزار قدرتمند باشد، گزینهای قابل قبول به حساب میآید. معمولا این مدلها میتوانند به عنوان جایگزینهای قدرتمند شناخته شوند. با این حال، شیائومی 13 Lite یک معامله واقعی به نظر میرسد و تغییرهای زیادی در مقایسه با شیائومی 12 لایت دارد.
صفحه نمایش تا حد زیادی مشابه سال گذشته است، با این تفاوت که این بار منحنی بوده و قطر آن هم هنوز 6.55 اینچ است؛ این مسئله باعث شده که این دستگاه تا حدی جمع و جور به نظر برسد. البته یکی از مهمترین تغییرهای صورت گرفته را باید تراشه اصلی آن عنوان کرد. در سال جاری، شیائومی 13 لایت به تراشه اصلی کوالکام اسنپدراگون 7 نسل 1 مجهز شده که نویدبخش کارایی و عملکرد بهتر نسبت به سری قدیمیتر اسنپدراگون 700 است.
در بیشتر موارد همانند دوربین، شرایط ثابت باقی مانده است. هم اکنون سنسور 50 مگاپیکسل سونی IMX766 در بخش عقب دستگاه قرار دارد که عملکرد آن به اندازه سنسور 108 مگاپیکسل سال گذشته است. البته دوربین اصلی 8 مگاپیکسل اولترا واید یک شگفتی به حساب نمیآید. با این حال، پیکربندی و مشخصات فنی کاملا جدید است. بریدگی بخش جلوی نمایشگر محل قرارگیری سنسور سلفی 32 مگاپیکسل بوده و با برخی ویژگیهای پیشرفته و سنسور سنجش عمق 8 مگاپیکسل توانسته پرترههایی با ظاهر بهتر همراه با بوکه ثبت و ضبط کند.
صفحه نمایش و بدنه |
بخش جلو از شیشه گوریلا گلس 5، بخش عقب از شیشه، فریم پلاستیکی، تاییدیه IP53، ضد گرد و غبار و پاشش آب، نمایشگر 6.55 اینچ آمولد، پشتیبانی از 68 میلیارد رنگ، پشتیبانی از HDR10+، نرخ تازهسازی 120 هرتز، پشتیبانی از Dolby Vision، وضوح 1080×2400 پیکسل، حداکثر میزان روشنایی 1000 نیت |
پردازنده |
کوالکام اسنپدراگون 7 نسل 1، پایه تراشه 4 نانومتر |
پردازنده گرافیکی |
Adreno 644 |
دوربین |
سنسور اصلی 50 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/1.8، سنسور 8 مگاپیکسل اولترا واید، سنسور 2 مگاپیکسل ماکرو |
دوربین سلفی |
سنسور 32 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.4، سنسور 8 مگاپیکسل سنجش عمق با گشودگی دیافراگم f/2.3 |
باتری |
4500 میلی آمپر ساعت |
فناوری شارژ سریع |
67 وات |
سایر قابلیتها |
حسگر اثر انگشت درون نمایشگر اپتیکال، دارای یک اسپیکر، مادون قرمز |
هم اکنون این دستگاه با باتری 4500 میلی آمپر ساعت به جای 4300 میلی آمپر ساعت همراه شده و از فناوری شارژ سریع 67 وات پشتیبانی میکند. همچنین شاهد فناوری Power Delivery 3.0 هستیم. کیفیت ساخت بهبودیافته است، چرا که شاسی به صورت کامل از شیشه و فلز بوده که باعث حفظ وزن و طراحی شده است.
همانطور که میدانید، همه چیز به مشخصات دستگاه وابسته نیست؛ بنابراین توصیه میکنیم برای آگاهی از قابلیت و مشخصات فنی دستگاه تا آخر مقاله همراه ما باشید.
جعبه گشایی شیائومی 13 لایت
زمانی که آنباکس شیائومی 13 لایت را انجام دهید، شاهد دفترچه راهنما، شارژر 67 وات و کابل شارژ تایپ سی خواهید بود.
بررسی شیائومی 13 لایت ؛ طراحی
تغییرهای زیادی از شیائومی 12 لایت به شیائومی 13 لایت صورت گرفته است. ماژول دوربین متفاوت شده و لبه های صاف با لبههای تیزتر جایگزین شدهاند. همچنین پنلهای شیشهای جلو و پشت خمیده هستند که بیشتر با مدلهای پرچمدار 13 و 13 پرو مطابقت دارد. با این حال، هنوز گوشیای است که کار با آن آسان بوده و حتی از مدل قبلی خود سبکتر است. پنلهای منحنی باعث میشوند به خوبی در دست قرار بگیرند.
طراحی جدید در واقع یک پله بالاتر از طراحی گوشی در سال گذشته است، اما نمیتوان درباره برآمدگی دوربین هم این نظر را داشت. شاید به این دلیل که دو سنسور اصلی داخل یک حلقه بزرگتر قرار گرفتهاند و این در حالی است که ماکرو در کنار فلاش قرار دارد. هم ماژول دوربین و هم سنسورها بیرون زدهاند و باعث میشوند که تلفن روی یک سطح صاف به خوبی قرار نگیرد.
در حالی که قسمت جلویی از شیشه گوریلا گلس 5 و پنل پشتی شیشهای ساده تشکیل شده است، قاب کناری آن کماکان پلاستیکی باقی مانده است، اما احساس یک گوشی ارزان قیمت را ندارد؛ این احساس کاملا معکوس است. در حقیقت قاب آبی براق دستگاه بسیار جذاب بوده و این در حالی است که شیائومی 13 لایت با رنگهای مشکی و صورتی هم در دسترس قرار دارد.
کلید تنظیم صدا و کلید پاور در سمت راست قرار دارند و با انگشت شصت میتوان از آنها استفاده کرد. قسمت بالایی به دلایلی در تضاد کامل با قسمت پایین بوده که بیضی شکل است و بلندگو، خشاب سیم کارت و پورت تایپ سی را در خود جای داده است.
اگر گوشی را از بخش کناری مشاهده کنید، نمایشگری خمیده با حاشیههای نازک را مشاهده خواهید کرد. حاشیههای کناری کمی نازک شدهاند، اما حاشیههای بالا و پایین متقارن به نظر میرسند. دهانه گوشی به قدری کوچک بوده که به سختی قابل توجه است، شاید به این دلیل که به عنوان یک بلندگو عمل نمیکند! یادآوری میشود که این دستگاه فقط دارای یک اسپیکر است.
طراحی جزیرهای شکل قسمت بالای نمایشگر که من را به یاد آیفون 14 پرو مکس میاندازد، زیاد بزرگ نبوده و این در حالی است که همه ما عادت به دیدن حفرههای کوچک داریم.
در مجموع، طراحی جدید شیائومی 13 لایت عالی است. حس داشتن یک گوشی درجه یک را به کاربر خواهد بخشید؛ وزن سبک و باریک بودن که از امتیازهای بسیار عالی یک اسمارتفون به حساب میآید. یکی از ویژگیهای مهم دستگاه، حسگر اثر انگشت درون نمایشگر بوده که به بخش پایین دستگاه نزدیک است و استفاده از آن ساده خواهد بود.
بررسی شیائومی 13 لایت ؛ صفحه نمایش
شیائومی 13 لایت مجهز به نمایشگر 6.55 اینچ آمولد با وضوح 1080×2400 پیکسل بوده و شاهد پشتیبانی از نرخ تازهسازی 120 هرتز، نرخ نمونهبرداری لمسی 240 هرتز و پشتیبانی از عمق رنگ 12 بیت هستیم؛ البته سیستم عامل اندروید هنوز نمیتواند به صورت کامل از همه این سایهها استفاده کند. از همه مهمتر، این نمایشگر از محتوای Dolby Vision و HDR10+ پشتیبانی میکند.
در آزمایشهای انجام شده، صفحه نمایش به صورت عالی عمل کرده و به چیزی که تولیدکننده تبلیغ کرده است، نزدیک شده است. در حالت دستی، پنل به حداکثر 512 نیت رسیده و این در حالی است که در حالت خودکار، 938 نیت را ثبت کرد. در هر صورت، روشنایی زیاد بوده و نمایشگر در هر محیطی که قابل تصور است، عالی به نظر میرسد.
کنترل HDR
کنترل نرخ تازهسازی بسیار ساده است؛ رها کردن نمایشگر در حالت بیکار، نرخ تازهسازی را تا 60 هرتز کاهش میدهد و برنامههای پخشکننده ویدیو همین کار را انجام میدهند. تقریبا همه برنامههایی که آزمایش کردهایم با فرکانس 120 هرتز کار میکنند؛ این در حالی است که نرخ تازهسازی را به حالت پیشفرض رها کنید. در صورت تمایل میتوانید آن را به 60 هرتز محدود کنید.
بررسی شیائومی 13 لایت ؛ دوربین
دوربین اصلی دستگاه سنسور 50 مگاپیکسل سونی IMX766 بوده که یک سنسور معمول مورد استفاده در دستگاههایی با این محدوده قیمت شناخته میشود. این سنسور نسبتا بزرگ بوده و اندازه آن معادل 1/1.56 اینچ بوده و پیکسلهای بزرگ 1.0 میکرومتری را ارائه میکند. این سنسور با گشودگی دیافراگم f/1.8 همراه است.
سنسور اولترا واید همانند سال گذشته و سنسور موجود در 12 لایت است. سنسور 8 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.2 همراه بوده و میتواند زاویه 120 درجه را پوشش دهد.
دوربین سوم یک سنسور ماکرو اختصاصی 2 مگاپیکسل بوده که فاقد فوکوس خودکار است؛ همچنین دیافراگم آن معادل f/2.4 است.
در بخش جلوی دستگاه، یک سنسور 32 مگاپیکسل قرار دارد که میدان دید 100 درجه را پوشش میدهد. دوربین دوم، یک سنسور 8 مگاپیکسل سنجش عمق بوده که برای ثبت تصاویر بوکه عملکرد بسیار خوبی دارد. البته نباید تاثیر آن را در ثبت تصاویر پرتره نادیده گرفت.
شیائومی 13 لایت در طول روز میتواند تصاویر باکیفیت و خوبی را در فضای باز ثبت کند. از کار کردن با دستگاه به این استدلال رسیدم که با توجه به وضوح کمتر سنسور شیائومی 13 لایت، اما از مدل قبل تصاویر بهتری ثبت و ضبط میکند. دامنه دینامیکی عالی است، جزئیات کافی بوده و نویز فقط با بازرسی دقیق در سایهها قابل مشاهده است.
جالب این است که تصاویر نسبت به آن چه شیائومی به آن عادت کردهایم، بازتولید رنگ محافظهکارانهتری دارند، علیالخصوص در تصاویر میانرده! کنتراست به میزان قابل توجهی کمتر از حد معمول بوده و نوردهی در حالت جذابی قرار دارد.
قابل درک است که حالت زوم 2X از کیفیت تصاویر کم میکند. البته در مقایسه با گذشته باید گفت مدل شیائومی 12 لایت تصاویر واضحتری با زوم 2X ثبت میکند. شاید این مسئله به دلیل سنسور 108 مگاپیکسلی است که درون مدل قبل قرار دارد.
شیائومی 13 لایت با استفاده از سنسور 8 مگاپیکسل اولترا واید میتواند تصاویر فوق عریض بهتری در مقایسه با گوشیهای میانرده ثبت کند. تصاویر سنسور فوق عریض به صورت کلی جذابتر و با جزئیات کمتری هستند. با این حال کنتراست و رنگها خوب هستند و میتوان محدوده دینامیکی را به عنوان یکی از بهترین ویژگیهای دوربین شیائومی 13 لایت معرفی کرد؛ این مسئله درباره شیائومی 12 Lite هم صدق میکند.
دوربین ماکرو چندان چشمگیر نیست و عکسهای متوسطی با جزئیات نامناسب تولید میکند؛ با توجه به سنسور کوچک 2 مگاپیکسل، این مسئله دور از ذهن نیست. همچنین باید متوجه شوید که عکسها را در شرایط نوری بسیار خوب ثبت خواهید کرد.
زمانی که نور محیط کاهش یابد، نرم افزار دوربین شیائومی 13 لایت به صورت خودکار در حالت شب (Night Mode) قرار خواهد گرفت. اگر قصد دارید عکسهای معمولی را در شب ثبت کنید، میتوانید آن را در تنظیمات دوربین غیر فعال کنید. توصیه میکنیم از حالت شب برای تصویربرداری استفاده کنید. در مقایسه با نسل قبل، بهبود قابل توجهی در محدوده دینامیکی به وجود آمده است.
نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین شیائومی 13 لایت
بررسی شیائومی 13 لایت ؛ پردازنده
تراشه کوالکام اسنپدراگون 7 نسل 1 یک سال گذشته معرفی شد، اما از آن زمان تاکنون به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت. این دستگاه مبتنی بر فرایند تولید 4 نانومتر بوده و شامل موتور اختصاصی هوش مصنوعی کوالکام است. این پردازنده اصلی در کنار پردازنده گرافیکی Adreno 644 قرار دارد. دومی قرار است 20 درصد سریعتر باشد و در مقایسه با تراشه اسنپدراگون 778 جی، عملکردی تا 30 درصد سریعتر را ارائه میکند.
از طرفی شیائومی مدعی شده است که این پردازنده گرافیکی میتواند نرخ فریم را تا دو برابر افزایش دهد و در عین حال، مصرف انرژی را همانند 778 جی حفظ خواهد کرد. ISP قدرتمندتر بوده و سنسورهای دوربین تا 200 مگاپیکسل را مدیریت کرده و از فیلمبرداری 4K HDR در کنار تصاویر HEIC معادل 10 بیت پشتیبانی میکند. بدون تردید این دستگاه میتواند در زمینه گیم و انجام کارهای گرافیکی از خود قدرت بالایی نشان دهد.
بررسی شیائومی 13 لایت ؛ باتری
شیائومی 13 Lite مجهز به باتری قدرتمندتر 4500 میلی آمپر ساعت بوده و با توجه به تراشه کارآمد اسنپدراگون 7 نسل 1 مبتنی بر پایه 4 نانومتر، میتواند استقامت بهتری داشته باشد. با این حال ، این دستگاه در مقایسه با نسل قبل خود هم در زمینه باتری، ضعیفتر به نظر میرسد.
همانطور که مشاهده میکنید، بیشتر رقبای دیگر میتوانند عمر باتری طولانیتری را ارائه کنند و نمره استقامت کلی آنها فوقالعاده است. شیائومی 13 لایت از فناوری شارژ سریع 67 وات پشتیبانی میکند. همچنین شاهد فناوری Power Delivery 3.0 هستیم. شما بدون استفاده از شارژر اصلی 67 وات شیائومی هم میتوانید سرعت شارژ قابل قبولی را تجربه کنید.
از نظر سرعت شارژ، شیائومی 13 لایت با توجه به ظرفیت بیشتر، اما 8 دقیقه زودتر از شیائومی 12 لایت شارژ خواهد شد. در هر صورت، بیشتر از 80 درصد شارژ را در 30 دقیقه نخست کسب خواهید کرد که عالی است.
شیائومی 13 لایت مجهز به یک اسپیکر بوده و صدای آن را نباید بسیار بلند توصیف کرد؛ صدای این دستگاه در مقایسه با نسل قبل کاهش یافته است. مدل قبل دارای دو اسپیکر استریو بوده که صدای بلند هم داشتند. خاموش کردن تنظیم Dolby Atmos باعث میشود آهنگها کاملتر به نظر برسند.
جمعبندی
در صورتی که قصد دارید یکی از جدیدترین مدلهای شیائومی را خریداری کنید، اما تمایل به پرداخت هزینه بالا ندارید، توصیه میکنیم شیائومی 13 لایت را به عنوان یکی از گزینههای اصلی خرید خود مدنظر قرار دهید. در این مقاله سعی شد تا با نقد و بررسی شیائومی 13 لایت بتوانیم اطلاعات مهم و جامعی از قابلیتهای آن را در اختیارتان قرار دهیم.
مطالب پیشنهادی:
اتصال اینترنت موبایل به کامپیوتر با 3 روش تضمینی