آیا کامپیوتر شما دارای ویروس است؟ در این مقاله قصد داریم روش شناسایی ویروس در کامپیوتر را بدون نیاز به آنتی ویروس ، آموزش دهیم.
با اینکه کامپیوترهای مبتنی بر ویندوز ممکن است با ویروس و بدافزارها آلوده شوند، اما این بدان معنا نیست که تمام کامپیوترهای کند که عملکرد بدی از خود نشان میدهند، ویروس داشته باشند. در این مقاله قصد داریم روش شناسایی ویروس در کامپیوتر را به شما آموزش دهیم.
نشانه ویروس در کامپیوتر چیست؟
عملکرد ضعیف، خرابی برنامهها و فریز شدن کامپیوتر را میتوان از مهمترین نشانههای ویروسی شدن کامپیوتر عنوان کرد، اما این موارد نمیتوانند همواره وجود داشته باشند. البته فراموش نکنید که عملکرد صحیح کامپیوتر هم نمیتواند نشاندهنده بدون ویروس بودن کامپیوتر باشد. ویروسهای دهه گذشته بسیار وحشی بودند و به طرز وحشتناکی از منابع سیستم استفاده میکردند، اما بدافزارهای جدید سعی میکنند در پس زمینه به صورت غیرفعال باقی بمانند تا بدین ترتیب، بتوانند شماره کارت اعتباری و اطلاعات مهم مالی را بربایند.
البته هنوز هم عملکرد بد سیستم میتواند نشانهای از وجود ویروس باشد. هیچ مدرکی وجود ندارد که بتوان از آنها برای شناسایی ویروس استفاده کرد، چرا که امکان دارد یک بخش از فعالیت عادی برنامههای سیستم باشد. گاهی وقتها بدافزارها رفتار خاص خود را با ایجاد اختلال در عملکرد کامپیوتر نشان میدهند و گاهی وقتها هم بدون مشکل، نیتهای شوم خود را اجرایی میکنند و بدین ترتیب، باید بتوانید با روشهای خاص خود، سلامت و بدون ویروس بودن کامپیوتر را بررسی کنید.
شناسایی ویروس در کامپیوتر از طریق Task Manager
احتمال دارد به دلیل مشاهده رفتار غیرمعمول در Task Manager نسبت به ویروسی بودن کامپیوتر خود، شک کنید. شما میتوانید برای بررسی دقیقتر، کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Esc را فشار دهید یا توسط راست کلیک روی نوار وظیفه ویندوز و انتخاب گزینه Task Manager، به این بخش پرکاربرد دسترسی پیدا کنید.
مشاهده پردازشهای بسیار زیاد در این بخش، طبیعی است. در صورتی که لیست کوچکتر را مشاهده کردید، باید روی گزینه جزئیات بیشتر (Moe Details) کلیک کنید. بسیاری از این فرایندها دارای نامهای عجیبی هستند. ویندوز دارای تعداد زیادی فرایند و عملیات در پس زمینه است.
گروهی از بدافزارها از خود رفتار بسیار بد و پیچیدهای را نشان میدهند، حافظه یا منابع دیسک زیادی استفاده کرده و ممکن است در این قسمت هم قابل مشاهده باشند. در صورتی که پیرامون رفتار یک برنامه خاص کنجکاو هستید، میتوانید روی آن در Task Manager راست کلیک کرده و گزینه جستجوی آنلاین (Search Online) را به منظور یافتن اطلاعات بیشتر، انتخاب کنید.
در صورتی که پس از جستجو، اطلاعات مربوط به یک بدافزار را مشاهده کردید، یک نشانه از وجود ویروس در کامپیوتر است. در حقیقت این امکان وجود دارد نام برنامه کروم را مشاهده کنید، اما این نام جعلی باشد و شما با یک ویروس مواجه باشید. در صورتی که نگران وجود بدافزار هستید، توصیه میکنیم اسکن بدافزار را انجام دهید. گزینه جستجوی آنلاین در ویندوز 7 در دسترس قرار ندارد. در صورتی که از ویندوز 7 استفاده میکنید، باید نام فرایند را به جای آن در گوگل یا موتور جستجوی دیگری سرچ کنید.
روش شناسایی ویروس در کامپیوتر
در حالت پیشفرض، همواره ویندوز 10 کامپیوتر شما را به منظور یافتن نشانههایی از ویروس، بررسی میکند که به این قابلیت، Windows Security یا Windows Defender هم گفته میشود. البته شما میتوانید اسکن دستی را هم انجام دهید.
منوی استارت را در ویندوز 10 باز کنید، سپس عبارت امنیت (Security) را تایپ کرده و روی میانبر Windows Security کلیک کنید تا گشوده شود. همچنین میتوانید از بخش تنظیمات، وارد بروزرسانی و امنیت (Update & Security) شوید و با انتخاب امنیت ویندوز (Windows Security)، گزینه Open Windows Security باز کردن پنجره مربوطه را انتخاب کنید.
برای انجام اسکن ضدبدافزار، روی گزینه محافظت در برابر ویروس و تهدیدها (Virus & Threat) کلیک کنید.
برای اسکن سیستم از نظر بدافزار، کافیست روی اسکن سریع (Quick Scan) کلیک کنید. این بخش سیستم را اسکن کرده و نتایج را به شما نتایج میدهد. در صورت مشاهده بدافزار، پیشنهاد میشود آن را به صورت خودکار از رایانه شخصی خود، حذف کنید.
در صورتی که احساس میکنید کامپیوتر شما دارای ویروس است، اما آنتی ویروس توانایی شناسایی آن را ندارد، بهتر است یک آنتی ویروس دیگر را مورد بررسی قرار دهید.
ما استفاده از Malwarebytes را توصیه میکنیم که به خوبی با windows Security همگام میشود و بدین ترتیب، میتواند یک لایه امنیتی جداگانه را برای کامپیوتر ایجاد کند. نسخه رایگان Malwarebytes به شما اجازه میدهد تا اسکن دستی را برای شناسایی ویروس در کامپیوتر انجام دهید. البته نسخه پولی میتواند محافظت از سیستم را در زمان واقعی رقم بزند، اما در صورتی که فقط تمایل دارید شناسایی ویروس را انجام دهید، نسخه رایگان کارآمد خواهد بود.
ویندوز 7 شامل نرم افزار پیشفرض امنیتی نیست. برای آنتی ویروس رایگان، میتوانید Microsoft Security Essentials را بارگیری کرده و کار اسکن را انجام دهید. این نرم افزار میتواند عملکردی مشابه Widnows Defender را که در ویندوز 10 تعبیه شده است، در اختیارتان قرار دهد.
در صورتی که آنتی ویروس شما توانست یک ویروس را شناسایی کند، اما توانایی حذف آن را نداشته باشد، سعی کنید اسکن را در حالت Safe Mode انجام دهید. همچنین با تنظیم مجدد ویندوز 10 به حالت پیشفرض هم میتوانید نسبت به نبود ویروس در کامپیوتر خود اطمینان حاصل کنید.
روش شناسایی ویروس
از ابتدا آنتی ویروس معتبر نصب کنین و اگر مشکلی داشتید یا مورد مشکوکی حس کردین با پشتیبانی شرکت ضدویروس تماس بگیرید
با سلام دوست عزیز
در صورت تمایل برای دریافت آنتی ویروس و آپدیت اون هم به ما پیام بدید.
در خدمتیم.
با تشکر از شما