مقایسه هارد SSD و هارد HDD

مقایسه هارد SSD و هارد HDD می‌تواند تفاوت‌های قابل توجهی را نشان دهد. در صورتی که قصد خرید هارد دارید، بهتر است تفاوت‌های SSD و HDD را بدانید.

در صورتی که به دنبال خرید رایانه یا لپ تاپ جدید هستید و حتی می‌خواهید سیستم خود را ارتقاء دهید، احتمالا میان خرید هارد HDD و هارد SDD تردید پیدا خواهید کرد. رایانه‌های شخصی و لپ تاپ‌های مدرن به صورت 100 درصدی با هارد SSD همراه نیستند و بیشتر شاهد قرارگیری آن‌ها در لپ تاپ های گران قیمت هستیم؛ مشخص است که هاردهای HDD را هم بیشتر می‌توان در لپ تاپ های ارزان قیمت مشاهده کرد. مزایا و معایبی هم برای هر دو هارد HDD و SSD وجود دارد که دانستن آن‌ها، خالی از لطف نیست، اما روش نوشتن و خواندن اطلاعات روی هر کدام، بسیار متفاوت است.

هارد HDD چیست؟

هارد HDD

عبارت HDD را باید به عنوان مخفف عبارت Hard Disk Drive معرفی کنیم. ظرفیت ذخیره‌سازی هاردهای HDD در طول سال‌های گذشته افزایش یافته و سایز آن‌ها هم کوچک‌تر شده است. یک هارد HDD سنتی می‌تواند سیستم عامل، برنامه‌ها و فایل‌ها را در یک دیسک دایره‌ای شکل که به صفحه اطلاعات هم مشهور است، ذخیره‌سازی کند. اگر در رایانه یا لپ تاپ خود یک هارد HDD دارید، احتمالا زمانی که چندین برنامه را اجرا می‌کنید، صداهایی را خواهید شیند که نشان می‌دهد هارد به سختی در حال انجام وظایف خود است. بیشتر هاردهای HDD مدرن از اتصال ساتا (SATA) برای متصل شدن به مادربرد کامپیوتر استفاده می‌کنند و نسل جدید این کابل‌ها هم توانسته در انتقال هر چه سریع‌تر اطلاعات در HDD، نقش موثری ایفا کند.

هارد SSD چیست؟

هارد SSD

فناوری هاردهای SSD را می‌توان جدیدتر از فناوری هاردهای HDD عنوان کرد، اما مدت زمان زیادی نیست که عرضه شده و هنوز نیازمند توسعه است. برخلاف هاردهای HDD، هیچ قطعه متحرکی ندارند و به جای آن از حافظه فلش NAND استفاده می‌کنند. هنگامی که برای نخستین بار عرضه شدند، تلاش کردند از نظر ظرفیت خود را با هاردهای HDD، همگام کنند. با در دسترس بودن تراشه‌های حافظه NAND بیشتر، قطعا امکان رقابت میان SSD و HDD از نظر ظرفیت ذخیره‌سازی، بیشتر خواهد شد.

دقیقا مشابه هاردهای HDD، هاردهای SSD هم مجهز به درگاه‌های SATA III هستند، بنابراین می‌توانند به راحتی جایگزین HDD شوند و معمولا از نظر فیزیکی هم کوچک‌تر هستند. حداکثر توان عملیاتی SATA III هم 600 مگابایت در ثانیه است. معمولا برخی از بهترین هاردهای SSD مبتنی بر SATA III را با سرعت خواندن حدود 550 مگابایت بر ثانیه مشاهده خواهید کرد. در حالی که این نوع سرعت برای هاردهای HDD قابل قبول است، اما هاردهای SSD می‌توانند عملکرد سریع‌تری را ارائه دهند.

به عنوان مثال، هاردهای SSD با اتصالات PCIe ایجاد شده‌اند و قابلیت اتصال مستقیم به مادربرد را با سرعت بسیار بالاتر، خواهند داشت. هم اکنون رایانه‌های شخصی و لپ تاپ‌های مدرن از M.2 SSD استفاده می‌کنند که در حالت عادی، کوچک‌تر از هاردهای SSD هستند. مادربردهای جدید با درگاه M.2 به شما اجازه می‌دهند هارد SSD را در حالی که فضای لازم برای سایر اجزا فراهم است، متصل کنید.

همچنین جدیدترین فناوری را می‌توان SSD NVMe دانست که سریع‌ترین سرعت انتقال اطلاعات موجود را ارائه می‌دهد، اما قیمت بسیار زیادی دارد.

مقایسه سرعت هارد SSD و هارد HDD

اختلاف سرعت میان هارد SSD و هارد HDD کاملا به سخت افزاری که در حال مقایسه آن‌ها هستید، وابسته است. جدول زیر یک ایده کلی را پیرامون تفاوت عملکرد هارد SSD در مقابل هارد HDD را نمایش می‌دهد.

هارد SSD

سرعت هارد SSD هنگام خواندن، چهار برابر سریع‌تر از هارد HDD بوده و این به خوبی نشان‌دهنده پایین بودن سرعت هارد HDD است. با این حال، استفاده از رابط SSD سازگارتر همانند PCIe می‌تواند سرعت داده را به راحتی افزایش دهد.

سرعت متوسط برای هاردهای اس اس دی PCIe و M.2 در حدود 1.2 الی 1.4 گیگابایت بر ثانیه بوده و حتی در برخی مواقع هم ممکن است به 2.2 گیگابایت بر ثانیه برسد. افراد زیادی به دلیل عملکرد بهتر، سیستم عامل خود را روی هارد SSD قرار می‌دهند. سرعت بوت سیستم در مقایسه با ذخیره‌سازی سیستم عامل روی HDD، بسیار سریع‌تر خواهد بود.

مشاهده افزایش سرعت بوت از 80 الی 200 درصد، غیرمنطقی نبوده و این مسئله می‌تواند سرعت اجرای ویندوز را به 20 ثانیه برساند؛ این در حالی‌ست که سرعت اجرای ویندوز روی هارد HDD معادل 40 الی 60 ثانیه خواهد بود و همانطور که مشخص است، تفاوت زیادی وجود دارد.

در صورتی که پرداخت هزینه بیشتر برای شما سخت نباشد، می‌توانید هاردهای SSD را خریداری کنید که سرعت آن‌ها در مقایسه با هاردهای HDD به 10 برابر می‌رسد.

مقایسه فضای ذخیره‌سازی هاردهای SSD در برابر HDD

فضای ذخیره‌سازی HDD برای استفاده عموم، در بازه 40 الی 12 ترابایت بوده و در دسترس قرار دارد. با این که فضای ذخیره‌سازی این هاردها می‌تواند برای استفاده شرکت‌ها به میزان بالاتری هم برسد، اما معمولا در اختیار داشتن فضای ذخیره‌سازی 2 ترابایت می‌تواند کافی باشد.

در صورتی که نیازمند ذخیره‌سازی اطلاعات زیادی هستید، توصیه می‌کنیم چندین هارد دیسک با ظرفیت‌های ذخیره‌سازی کمتر را تهیه کنید. این کار بسیار بهتر از آن است که بخواهید کلیه اطلاعات خود را در یک هارد نگه‌داری کنید. در صورتی که این کار را انجام دهید، دیگر نگران خرابی هارد خود نخواهید بود؛ علت مشخص است، حداقل بخشی از اطلاعات خود را به جای تمام اطلاعات از دست داده‌اید.

هاردهای HDD برای نگه‌داری اطلاعات زیاد و البته خصوصی همانند فیلم، تصویر و بازی می‌تواند مناسب باشد. با این حال، سرعت پایین‌تر آن در خواندن و نوشتن اطلاعات، نمی‌تواند عملکرد خوبی را همانند هارد SSD در اختیارتان قرار دهد. شما می‌توانید بیشتر بازی‌های خود را روی هارد HDD ذخیره‌سازی کنید، اما بازی‌های موردعلاقه و پرمصرف خود را در هارد SSD نگه‌داری کنید.

هاردهای SSD فقط با ظرفیت کمتری در دسترس قرار دارند و معمولا برای نصب سیستم عامل‌ها مورد استفاده می‌شدند. با این حال، هم اکنون شرایط متفاوت شده و می‌توانید هاردهای SSD با ظرفیت‌های بالا و در بازه ترابایت را خریداری کنید؛ البته فراموش نکنید که قیمت هاردهای SSD در مقایسه با هاردهای HDD، بالاتر است.

مقایسه کلی برای خرید هارد SSD و HDD

ما در این بخش، نظر خود را مطابق با نیازمندی‌های کاربران مختلف برای خرید هاردهای SSD و HDD بیان کرده‌ایم. شما می‌توانید هدف خود را در ابتدای کار مشخص کرده و سپس، هارد موردنظرتان را خریداری کنید.

هارد HDD:

  • کاربران چندرسانه‌ای؛ هاردهای HDD، ظرفیت ذخیره‌سازی زیادی را با قیمت بهتر در اختیارتان قرار می‌دهند؛ بنابراین کاربرانی که بیشتر فعالیتشان معطوف به ذخیره‌سازی تصاویر، فایل‌های ویدیویی و سایر رسانه‌ها است، می‌توانند از هاردهای HDD استفاده کنند.
  • گرافیست‌ها؛ این گروه از کاربران کامپیوتر به دلیل ذخیره‌سازی حجم زیادی از تصاویر و نرم افزارهای ویدیویی، نیازمند فضای ذخیره‌سازی بیشتری هستند. پیشنهاد ما برای این گروه از کاربران، استفاده از هاردهای HDD است.
  • کاربران با دیدگاه اقتصادی؛ در صورتی که قیمت برای شما اهمیت زیادی دارد، قطعا هاردهای HDD برای شما مناسب خواهند بود.

هارد SSD:

  • کاربران دائم در حرکت؛ در صورتی که سفرهای زیادی می‌روید یا موقعیت کاری شما به گونه‌ای است که بیشتر وقت‌ها در راه هستید، بنابراین نیازمند سرعت بیشتری در اجرای برنامه‌ها و پردازش‌ها خواهید بود؛ ما برای این گروه از کاربران، هاردهای SSD را توصیه می‌کنیم.
  • فعالان عرصه موسیقی؛ کسانی که در زمینه موسیقی فعالیت دارند، بهتر است از هاردهای ذخیره‌سازی SSD به جای هاردهای HDD استفاده کنند.
  • گیمرها؛ گیمرها به دلیل نیاز شدیدی که به بارگذاری اطلاعات و همچنین عملکرد خوب بازی‌ها دارند، قطعا باید از هاردهای SSD استفاده کنند. سرعت اجرای بازی و بارگذاری اطلاعات در هاردهای SSD به مراتب بیشتر از هاردهای HDD است.

جمع‌بندی

در حالت کلی می‌توان هاردهای HDD را در مقابل هاردهای SSD، ضعیف‌تر دانست، اما از طرفی مسائل مالی هم پیرامون خرید هارد SSD وجود دارد که می‌توان ناامیدکننده باشد. در صورتی که سرعت و حفظ اطلاعات برای طولانی‌مدت، اهمیت زیادی برای شما دارد، بهتر است فکر خرید هارد SSD باشید و در غیر این صورت، هارد HDD می‌تواند برای شما مناسب باشد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

علاقه‌مند به دنیای فناوری با بیشتر از 8 سال سابقه؛ کارشناس تولید محتوا و فارغ‌التحصیل رشته نرم افزار این وب سایت تاسیس شده تا نگاه تازه‌ای به دنیای گوشی‌های موبایل و دنیای یادگیری داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *