بازیابی اطلاعات از حافظه خراب را میتوان یک دغدغه بسیار مهم برخی کاربران عنوان کرد، اما بدانید که 6 روش برای بازیابی اطلاعات از حافظه خراب وجود دارد.
آیا حافظه میکرو اس دی (microSD) یا فلش مموری شما شکسته شما دارای اطلاعات مهمی بوده که هم اکنون قصد بازیابی آنها را دارید؟ ما در این مقاله قصد داریم روش بازیابی اطلاعات از حافظه خراب را آموزش دهیم.
بازیابی اطلاعات از حافظه خراب
کاربران زیادی اطلاعات مهم و حساس زندگی خود را در کارتهای حافظه نگهداری میکنند و حتی ممکن است از حافظههایی با ظرفیت بالا به منظور نگهداری یک فایل پشتیبان از اطلاعات مهم هم استفاده کنند.
هنگامی که یک مشکل برای کارت حافظه ایجاد شود، قطعا نگرانی و ترس، نخستین احساسی بوده که به کاربران دست خواهد داد. فرض کنید اطلاعات و دادههای مهم جشن عروسی یا تولید فرزندانتان که برای شما، اهمیت زیادی داشتهاند را در یک حافظه جانبی نگهداری میکردید و هم اکنون از خرابی آن، وحشتزده شدهاید؛ حاضرید تا چه اندازه پول خرج کنید تا فقط بتوانید اطلاعات خود را بازیابی کنید؟ شما فقط به چند گام ساده نیازمند هستید تا بتوانید فایل و دیتاهای مهم را بازیابی کنید.
1: اصول را بررسی کنید
خب، من میدانم که این موضوع ساده است، اما بهتر است به عنوان نخستین گام برای بازیابی اطلاعات از حافظه خراب ، مطابق اصول گام بردارید. به عنوان مثال، بهتر است کارت حافظه میکرو اس دی یا فلش مموری خود را به پورتهای مختلف کامپیوتر متصل کنید؛ مطمئن شوید که این کار را به خوبی انجام میدهید و حافظه شما به درستی وارد پورت میشود.
2: تغییر نام درایو
در صورتی که حافظه خود را به کامپیوتر متصل کنید و بتوانید نام درایو را در فایل اکسپلورر ویندوز مشاهده کنید، اما امکان دسترسی به اطلاعات برای شما وجود نداشته باشد، به راحتی میتوان گفت اطلاعات دچار خرابی شدهاند.
اما دست نگه دارید، ممکن است علت این مسئله، خرابی اطلاعات شما نباشد! احتمالا ویندوز نمیتواند درایو شما را با نام آن، تشخیص دهد و همین مسئله به گونهای نشان داده میشود که گویا حافظه دچار خرابی شده است.
خوشبختانه تغییر نام حافظه در کامپیوتر، ساده است. وارد منوی استارت شوید و عبارت مدیریت دیسک (Disk Management) را تایپ کنید. در صفحه نتایج، گزینه ایجاد و فرمت کردن پارتیشن دیسک (Create and Format Hard Disk Partitions) را انتخاب کنید.
حافظه خراب خود را در بخش مربوطه، مشخص کرده و روی آن، راست کلیک کنید. در ادامه گزینه تغییر نام درایو (change Drive Letter and Paths) را انتخاب کنید.
در نهایت روی گزینه تغییر (Change) کلیک کرده و یک حرف جدید را از منوی کشویی انتخاب کنید. هر زمان که درایو خود را به کامپیوتر متصل کنید، با همان نام شناسایی خواهد شد.
در صورتی که مجددا بازیابی اطلاعات از حافظه خراب برای شما فراهم نشد، جایی برای نگرانی وجود ندارد؛ تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
3: نصب مجدد درایورها
یکی دیگر از روشهای بازیابی اطلاعات از حافظه خراب، نصب مجدد درایورها است. در حقیقت ممکن است شما با متصل کردن حافظه به کامپیوتر و شناسایی نشدن آن، احساس کنید که حافظه ذخیرهسازی دچار خرابی شده و این در حالی باشد که واقعیت، چیز دیگریست.
شما میتوانید با نصب مجدد درایورها، این مشکل را به درستی و البته سادگی، حل کنید. کارت حافظه خود را به کامپیوتر متصل کنید، سپس وارد بخش Device Manager شوید. شما میتوانید به وسیله راست کلیک روی استارت منو هم وارد این بخش شوید.
در ادامه روی بخش Disk Drivers کلیک کنید تا بتوانید منوی آن را مشاهده کنید. شما یک لیست از درایورهای متصل به کامپیوتر را مشاهده خواهید کرد.
در ادامه روی نام حافظه موردنظرتان، راست کلیک کنید تا بدین ترتیب، بتوانید گزینه حذف کردن دستگاه (Unistall Device) را انتخاب کنید.
در ادامه شما باید درایو را از دستگاه حذف کنید و راهاندازی مجدد را انجام دهید. هنگامی که کار تمام شد، درایو را در پشت کیس کامپیوتر قرار دهید تا ویندوز بتواند به صورت خودکار، درایو را نصب کند.
4: دیسک را بررسی کنید
در این مرحله باید فایلهای خراب را مورد بررسی قرار دهید. امید خود را از دست ندهید، زیرا هنوز هم چند گزینه برای انجام کار وجود دارد.
دو راه برای چک کردن و بررسی دیسک وجود دارد. شما میتوانید از ویندوز اکسپلورر یا بخش صدور فرمان استفاده کنید.
استفاده از ویندوز اکسپلورر
ابتدا نگاهی به به فرایند استفاده از ویندوز اکسپلورر داشته باشیم. حافظه خراب خود را به کامپیوتر متصل کنید و در ادامه، برنامه ویندوز اکسپلورر را باز کنید. وارد بخش This PC شوید و با راست کلیک کردن روی آن، سعی در رفع مشکل نمایید. شما باید گزینه Properties را از بخش Context Menu انتخاب کنید.
در پنجره جدید، گزینه Tools را در تب موردنظر، انتخاب کنید. در ادامه و در بخش مربوط به Error Checking، گزینه بررسی (Check) را انتخاب کنید. ویندوز به صورت خودکار، اقدام به اسکن درایو کرده و گزارش موردنظر را هم برای شما ارسال خواهد کرد.
در صورتی که مشکل خاصی یافت شود، یک صفحه جدید، اخطارهای لازم را به شما نمایش خواهد داد. شما باید گزینه تعمیر کردن درایو (Repair Drive) را برای آغاز فرایند رفع مشکل، انتخاب کنید. این کار مدتی زمان خواهد برد که البته به سایز درایو و سایر موارد، بستگی دارد.
در ادامه یک صفحه جدید مشاهده خواهید کرد که پایان کار اسکن را نمایش میدهد. در صورتی که روی نمایش جزئیات (Show Details) کلیک کنید، بخش نمایشدهنده اتفاقات، گزارش مربوطه را پیرامون رفع مشکل حافظه خراب، نمایش خواهد داد.
استفاده از بخش صدور فرمان
روش دیگر برای اسکن دیسک و رفع خطاها را باید استفاده از بخش صدور فرمان عنوان کرد. برای شروع کار، باید وارد منوی استارت شوید و عبارت cmd را تایپ کنید. نیازی نیست که برنامه را به عنوان سرپرست باز کنید. در ادامه باید عبارت chkdsk e: /r را تایپ کرده و روی Enter ضربه بزنید. در صورتی که دستگاه از درایو E: استفاده نکند، e: میتواند انتخاب خوبی باشد.
ویندوز اطلاعات اصولی خوبی را درباره درایو و آغاز به کار اسکن در اختیارتان قرار خواهد داد. شما میتوانید فرایند اسکن را در پنجره جدید، مشاهده کنید.
هنگامی که کار تمام شود، یک لیست از تمام خطاها و رفع ایرادها مشاهده خواهید کرد. همانطور که در تصویر هم مشخص است، خطای درایوی مشاهده نمیشود.
5: برنامههای شخص ثالث
در صورتی که هنوز هم نمیتوانید اطلاعات خود را بازیابی کنید، امکان استفاده از برنامه شخص ثالث به منظور بازیابی اطلاعات از حافظه خراب وجود دارد. با یک جستجوی ساده در گوگل، میتوانید لیست تعداد زیادی از برنامههای رایگان و پولی را مشاهده کنید؛ شما به آنها نیاز ندارید و به جای آنها، بهتر است برنامه رایگان زیر را امتحان کنید:
TestDisk and PhotoRec: از نظر فنی، این دو برنامه جدا از هم هستند. با این حال، آنها به هم پیوستهاند. برنامه PhotoRec میتواند پروندهها را بازیابی کند و TestDisk هم توانایی بازیابی پارتیشنهای موجود را خواهد داشت.
EaseUS Data Recovery Wizard: این برنامه با درایوهای سخت، USB یا SSD و حتی کارت حافظه دوربینهای دیجیتال، سازگار است. همچنین این برنامه میتواند دادهها را در تعدادی از سناریوها، بازیابی کند.
Recuva: این اپلیکیشن هم توانایی بسیار قابل قبولی در بازیابی اطلاعات از حافظه خراب دارد و میتواند عملکرد بسیار خوبی هم از خود نشان دهد.
6: ارجاع به یک متخصص
در صورتی که تمام راههای ذکرشده، منتهی به شکست شد، بهتر است ناامید نشوید و حافظه را به یک متخصص، تحویل دهید. آنها میتوانند با استفاده از تجهیزات قدرتمند، بازیابی اطلاعات از حافظه خراب را انجام دهند.
امیدواریم توانسته باشیم اطلاعات خوبی را در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که تجربه خاصی پیرامون این مطلب دارید، میتوانید آن را با ما و مخاطبین عزیز گوشی ریویو در میان بگذارید.
جمعبندی
در این مقاله سعی شد بهترین روش های بازیابی اطلاعات از حافظه میکرو اس دی یا فلش مموری خراب را آموزش دهیم تا بتوانید اطلاعات مهم خود را ریکاوری کنید. در صورتی که شما روشهای بیشتری را امتحان کردهاید، بد نیست آن را با ما و سایر کاربران گوشی ریویو اشتراکگذاری کنید.