کار نکردن وای فای در ویندوز 10 ، یکی از مشکلات رایج بوده که ما در این مقاله 10 روش حل مشکل خرابی وای فای در ویندوز 10 را آموزش خواهیم داد.
هنگامی که وای فای در ویندوز شما، کار نکند، قطعا با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد و این مشکل، میتواند ناامیدکننده باشد. با توجه به این که کارهای زیادی به اتصال به وب متکی هستند، قطع شدن اینترنت میتواند بهرهوری شما را کاهش دهد. در صورتی که قصد دارید به کار نکردن وای فای در ویندوز کامپیوتر خود، خاتمه دهید، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
1: وای فای متصل است، اما اینترنت ندارید
گاهی وقتها، ویندوز ادعا میکند که شما به اینترنت متصل هستبید و شرایط اتصال هم ایمن است، اما شما نمیتوانید به وب سایتها، دسترسی داشته باشید. در حالت کلی، این مشکل به علت بروز خطا در TCP/IP یا آدرس IP و DNS است.
ابتدا باید ابزار عیبیابی شبکه محلی ویندوز را اجرا کنید. شما میتوانید این قابلیت را در تنظیمات (Settings)، سپس بخش بهروزسانی و امنیت (Update & Security)، عیبیابی (Troubleshoot) و در نهایت، اتصالات اینترنتی (Internet Connections) بیابید.
در صورتی که این روش، باعث رفع خرابی وای فای نشد، باید بخش مربوط به صدور فرمان را باز کنید و دستورات زیر را به ترتیب، تایپ نمایید. پس از هر دستور هم کلید Enter را فشار دهید:
- Netsh winsock reset
- Ipconfig / release
- Netsh in tip reset
- Ipconfig / renew
- Ipconfig / flushdns
2: متصل نشدن ویندوز 10 به وای فای
در صورتی که هنگام عمل نکردن وای فای ، پیامی مشاهده کردید که در آن به شما اعلام شده است، ویندوز 10 نمیتواند به شبکه متصل شود (Windows 10 Cannot Connect to This Network)، احتمالا مشکل در آداپتور شبکه است.
بهترین راهحل این است که ابتدا، درایور آداپتور شبکه را حذف کرده و به ویندوز اجازه دهید، مجددا آن را به صورت خودکار نصب کند.
برای تکمیل این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا Windows + X را به صورت همزمان، فشار دهید و در ادامه گزینه Device Manager را انتخاب کنید.
- در ادامه روی آداپتور شبکه (Network Adapter)، راست کلیک کرده و گزینه حذف کردن (Unistall) را انتخاب کنید.
- در صورتی که موفق شدید، باید گزینه حذف کردن درایور برای این دستگاه (Delete the Driver Software for this Device) را انتخاب کنید.
- کامپیوتر خود را مجددا راهاندازی (Restart) کنید تا سیستم بتواند، درایور را مجددا دانلود و نصب کند؛ در حقیقت این کار به صورت خودکار، انجام خواهد شد.
3: وای فای از پیکربندی IP معتبری برخوردار نیست
در صورتی که مشاهده میکنید، وای فای از پیکربندی IP معتبری برخوردار نیست، باید دستورات شبکهای که در مورد اول ارائه شد را اجرا کنید. در صورتی که مشکل، کماکان ادامه داشت و وای فای هنوز روی ویندوز 10 کار نمیکرد، دو مرحله دیگر را هم باید تست کنید.
نام شبکه و پسورد را تغییر دهید
کاربران زیادی اعلام کردهاند که با تغییر نام و رمز عبور شبکه خود، توانستهاند مشکل کار نکردن وای فای را حل کنند. البته دستورالعملها در میان روترها، متفاوت است، اما معمولا شما باید با استفاده از کابل اترنت به روتر متصل شوید، آدرس آی پی را در مرورگر وارد کرده و پس از ورود به پورتال دستگاه، فیلدهای صحیح را بیابید. اطمینان حاصل کنید هنگام تغییر این اطلاعات از نوع صحیح امنیت وای فای، برخوردار هستید.
پهنای باند شبکه وای فای را تنظیم کنید
بدون نیاز به دانش فنی زیاد، بهتر است بدانید روترها میتوانند شبکههای خود را از کانالهای مختلف، پخش کنند. در صورتی که روترهای زیادی در مجاورت هم از یک کانال استفاده کنند، قطعا اختلال زیادی به وجود خواهد آمد.
وارد پورتال روتر خود شوید و تنظیمات کانال را بیابید. در صورت امکان، آن را روی حالت خودکار (Auto) قرار دهید. در صورتی که تنظیمات خودکار وجود نداشت، چند کانال مختلف را امتحان کنید و ببینید که آیا مشکل شما رفع شده است؟
4: پیدا کردن پسورد وای فای در ویندوز 10
در صورتی که روتر جدیدی خریداری کردهاید، باید وقت خود را برای تغییر نام و رمز عبور پیش فرض شبکه، صرف کنید؛ این مسئله از دیدگاه امنیت، عمل خوبی به حساب میآید، اما اگر پسورد خود را فراموش کردهاید، باید چه اقداماتی را انجام دهید؟ شما میتوانید روتر را مجددا تنظیم کنید، اما یک راهحل دیگری هم وجود دارد؛ شما میتوانید پسوردهای ذخیرهشده وای فای از داخل ویندوز 10، بیابید و تغییر دهید.
برای انجام این تغییر، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی گزینه شبکه (Network) واقع در نوار وظیفه، راست کلیک کنید.
- گزینه باز کردن تنظیمات شبکه اینترنت (Open Network Internet Settings) را انتخاب کنید.
- در پنجره جدید، گزینه تغییر تنظیمات آداپتور (Change Adapter Settings) را انتخاب کنید.
- در ادامه باید روی کانکشن وای فای، راست کلیک کنید و گزینه استاتوس را انتخاب کنید.
- گزینه Wireless Properties را انتخاب کنید.
- باکس موجود در کنار نمایش کاراکترها (Shpw Characters) را انتخاب کنید.
5: مشکلات مربوط به درایور وای فای در ویندوز 10
ما قبلا پیرامون روش حذف و نصب مجدد درایور وای فای، توضیحات لازم را ارائه کردیم، اما در صورت بروز مشکل در درایور ویندوز 10، مراحل دیگری هم وجود دارد که میتوانید امتحان کنید. سعی داشته باشید درایور ویندوز 10 را بروزرسانی کنید یا آن را به نسخه قبلی، بازگردانید.
شما میتوانید به منظور آپدیت درایور وای فای، مراحل زیر را دنبال کنید:
- روی منوی استارت، راست کلیک کنید.
- در ادامه گزینه Device Manager را انتخاب کنید.
- منوی کشویی پایین آداپتور شبکه (Network Adapter) را گسترش دهید.
- روی آداپتور خود، راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- در ادامه روی تب درایور، کلیک کنید.
- گزینه بروزرسانی درایور (Update Driver) یا Roll Back Driver را انتخاب کنید.
- در صورتی که ویندوز نتواند به صورت خودکار، درایور را بروزرسانی کند، باید بتوانید آن را در وب سایت سازنده، پیدا کنید.
6: اخطار No Wi-Fi Networks Found
در صورتی که دستگاه ویندوز شما نتوانست شبکه وای فای شما را پیدا کند، بهتر است برخی از بررسیهای اساسی عیبیابی را انجام دهید. آیا روتر روشن است؟ آیا در محدوده شبکه هستید؟
در صورتی که پاسخ به هر دو سوال مثبت است، باید مرحله بعدی تلاش خود را برای بروزرسانی/نصب مجدد درایور آداپتور شبکه، انجام دهید.
شما میتوانید در ادامه، منطقه آداپتور وای فای را تغییر دهید. انجام این کار آسان بوده و فقط از راهنمای زیر استفاده کنید:
- کلیدهای ترکیبی Windows + R را فشار دهید.
- عبارت msc را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید.
- بخش آداپتور شبکه (Network Adapters) را گسترش دهید.
- در ادامه روی نام آداپتور شبکه، کلیک کنید.
- گزینه Properties را انتخاب کنید.
- روی برگه Advanced کلیک کنید.
- کشور و موقعیت مکانی را برجسته کنید.
- ورودی را با توجه به موقعیت مکانی خود، انتخاب کنید.
نکته مهم: تمام آداپتورهای شبکه به بخش کشور و موقعیت مکانی، دسترسی ندارند.
7: فراموشی شبکه وای فای در ویندوز 10
گاهی وقتها ممکن است نیاز داشته باشید که دستگاه، رمز عبور را فراموش کند. این اتفاق میتواند زمانی رخ دهد که یک روتر جدید خریداری کردهاید یا تصمیم به حذف شبکههای قدیمی گرفتهاید و دیگر تمایلی به متصل بودن به آنها، ندارید.
فراموش کردن شبکه وای فای در ویندوز 10 ، کار سادهای بوده و میتوانید آن را مطابق با مراحلی که ذکر میشود، انجام دهید:
- 1: منوی استارت را باز کرده و گزینه تنظیمات را انتخاب کنید.
- 2: گزینه شبکه و اینترنت (Network and Internet) را انتخاب کنید.
- 3: وای فای (Wi-Fi-) را در منوی سمت چپ، انتخاب کنید.
- 4: گزینه مدیریت شبکههای شناختهشده (Manage Known Networks) را انتخاب کنید.
- 5: نام و شبکهای که میخواهید از حافظه دستگاه، حذف شود را انتخاب کنید.
- 6: گزینه فراموشی (Forget) را انتخاب کنید.
8: رها کردن اتصال وای فای توسط ویندوز 10
در صورتی که مشاهده کردید، ویندوز 10 به صورت مکرر، اتصال وای فای را بدون هشدار اولیه، قطع میکند، ممکن است مشکل در بخش مربوط به آداپتور شبکه باشد.
شما باید مجوزی را که به ویندوز اجازه میدهد آداپتور را برای صرفهجویی در مصرف برقريال خاموش کند را لغو کنید. برای انجام این کار، یک بار دیگر باید به مدیر دستگاه بازگردید:
- روی منوی استارت، کلیک راست کرده و گزینه Device Manager را انتخاب کنید.
- لیست را در پایین آداپتور شبکه، گسترش دهید.
- در ادامه روی آداپتور شبکه خودتان، راست کلیک کنید.
- گزینه Properties را انتخاب کنید.
- روی تب Power Management، کلیک کنید.
- چک باکس موجود در کنار گزینه Allow the Computer to Turn Off this video to Save Power را انتخاب کنید.
9: آیا فایروال شما از اتصال به شبکه جلوگیری میکند؟
ویندوز دارای یک برنامه فایروال پیشفرض بوده و ترافیکهای ورودی و خروجی را مجاز یا مسدود میکند تا بدین ترتیب از شما در برابر محتوای مخرب، محافظت کند. با این حال گاهی وقتها میتواند دسترسی به وب را برای کل رایانه، مسدود کند.
توجه داشته باشید که این رفتار، پیشفرض نیست. شاید شما بدون این که متوجه باشید و به صورت کاملا تصادفی، تنظیمات را تغییر دادهاید یا یک برنامه غیرقانونی، قوانین را نقض کرده باشد.
خوشبختانه رفع آن به هر علت، امکانپذیر است. راهحل زیر برای هر دو برنامه فایروال بومی و شخص ثالث، صدق میکند که به ترتیب زیر است:
- 1: منوی استارت را باز کرده و عبارت Command Prompt را باز کنید.
- 2: روی لینک بالا، راست کلیک کرده و گزینه Run as Administrator را انتخاب کنید.
- 3: عبارت netsh advfirewall set allprofiles state off را تایپ و کلید Enter را فشار دهید.
- 4: اتصال اینترنت را بررسی کنید.
10: کار نکردن وای فای به دلیل نصب آنتی ویروس
دقیقا مشابه فایروال، نصب و فعال بودن آنتی ویروس هم میتواند موجب بروز مشکل در اتصال به وای فای شود. با مراجعه به بخش مرکز امنیت Windows Defender، میتوانید ببینید کدام برنامههای آنتی ویروس روی دستگاه شما، نصب و فعال هستند. همچنین امکان یافتن آن در لیست مربوطه به تمام برنامهها هم وجود دارد. شما میتوانید آنتی ویروس را از بخش مربوطه، غیرفعال کرده و عمل نکردن وای فای را مجددا مورد بررسی قرار دهید.
جمعبندی
کار نکردن وای فای در ویندوز 10، واقعا در زمانی که به شدت نیازمند اینترنت هستید، میتواند ناراحتکننده باشد، اما دلایل خاص خود را دارد. شما با روشهای ذکرشده، میتوانید کار نکردن وای فای در ویندوز 10 را حل کنید.