• صفحه خانگی
  • >
  • هدر
  • >
  • 9 روش ساده برای رفع مشکل کند شدن کامپیوتر + آموزش گام به گام
فع مشکل کند شدن کامپیوتر

در صورتی که کاهش سرعت کامپیوتر را تجربه می‌کنید، نگران نباشید. شما می‌توانید کند شدن کامپیوتر را با 9 گام ساده و برای همیشه حل کنید.

کند شدن کامپیوتر به مرور زمان، نمی‌تواند منطقی باشد. این که آیا کامپیوتر شما به تدریج کند شده یا چند دقیقه قبل به صورت ناگهان با کاهش سرعت مواجه شده‌اید، دلایل زیادی وجود دارد. در صورتی که عملکرد خوبی را از کامپیوتر خود مشاهده نکردید، در ابتدا باید خونسردی خود را حفظ کنید. شما می‌توانید با انجام اقداماتی خاص، عیب‌یابی دستی را انجام دهید و مشکل را حل کنید.

1: برنامه‌های تشنه استفاده از منابع را بیابید

یکی از دلایل کند بودن کامپیوتر را باید استفاده منابع سیستم توسط برخی برنامه‌هاص خاص عنوان کرد. در صورتی که کامپیوتر به صورت ناگهانی کند شود، احتمالا یک فرایند در حال استفاده از 99 درصد منابع سیستم است. در حقیقت این احتمال وجود دارد که یک برنامه در حال استفاده از منابع سیستم است و همین مسئله می‌تواند کاهش سرعت کامپیوتر را به وجود آورد.

برای اطلاع از این مسئله باید بخش مدیر وظیفه (Task Manager) را باز کنید. همچنین شما می‌توانید روی نوار وظیفه خود راست کلیک کرده و گزینه Task Manager را انتخاب کنید؛ این کار به وسیله فشردن همزمان کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Escape هم امکان‌پذیر است. شما می‌توانید روی سربرگ‌های مموری (Memory)، سی پی یو (CPU) و دیسک (Disk) کلیک کنید تا لیست بر اساس با میزان استفاده آن‌ها از منابع، تنظیم شود. در صورتی که یک برنامه در حال استفاده بیش از حد منابع است، امکان دارد بخواهید آن را ببندید. شما می‌توانید روی برنامه‌های موردنظرتان، راست کلیک کرده و گزینه End Task را انتخاب کنید.

برنامه‌های تشنه استفاده از منابع را بیابید

2: برنامه‌ها را ببندید

معمولا بسیاری از برنامه‌ها در بخش مربوط به اعلانات فعال هستند. در حقیقت این برنامه‌ها هنگام راه‌اندازی در بخش موردنظر قرار خواهند گرفت و در پس زمینه هم فعال باقی خواهند ماند. شما می‌توانید با کلیک کردن روی فلش با جهت بالا، کلیه برنامه‌های فعال را مشاهده کرده و در صورت تمایل با راست کلیک کردن روی آن‌ها، اپلیکیشن‌ها را ببندید.

3: غیرفعال کردن اجرای خودکار برنامه‌ها

شما می‌توانید یک اقدام فوق‌العاده بهتر را به منظور افزایش سرعت کامپیوتر، انجام دهید؛ در حقیقت برای صرفه‌جویی در مصرف منابع، امکان بستن و جلوگیری از باز شدن خودکار برنامه‌ها هم وجود دارد. با انجام این کار می‌توانید مانع آغاز به کار برخی از برنامه‌ها شوید که هنگام راه‌اندازی ویندوز، به صورت خودکار اجرا می‌شوند.

شما برای انجام این کار، کافی‌ست وارد بخش Task Manager شوید و از سربرگ Startup، برنامه‌های موردنظرتان را انتخاب کرده و در نهایت، غیرفعال کنید. ویندوز به شما در زمینه انتخاب برنامه‌هایی که روند راه‌اندازی سیستم را کند می‌کنند، راهنمایی‌های لازم را ارائه خواهد کرد.

غیرفعال کردن اجرای خودکار برنامه‌ها

4: کاهش انیمیشن‌ها

ویندوز از انیمیشن‌های زیادی استفاده می‌کند و آن‌ها می‌توانند باعث کند شدن سیستم شوند. به عنوان مثال، در صورتی که انیمیشن‌های مرتبط را غیرفعال کنید، تغییر در عملکرد و افزایش سرعت کامپیوتر را مشاهده خواهید کرد.

برای غیرفعال کردن انیمیشن‌ها، کافی‌ست کلیدهای ترکیبی Windows + X را فشار دهید یا روی منوی استارت، راست کلیک کرده و گزینه سیستم (System) را انتخاب کنید. در ادامه تنظیمات پیشرفته سیستم (Advanced System Settings) را انتخاب کرده و روی تنظیمات (Settings) را در بخش پایین عملکرد، کلیک کنید.

شما باید در ادامه کار، گزینه Adjust for best Performance را در بخش جلوه‌های بصری انتخاب یا با انتخاب گزینه Custom، سفارشی‌سازی کنید. پس از انجام این کار، می‌توانید انیمیشن‌ها را غیرفعال کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید با برداشتن علامت موجود در کنار گزینه Animate Windows when minimizing and maximizing، نمایش کلیه انیمیشن‌ها را غیرفعال کنید.

5: سبک کردن مرورگر کامپیوتر

در صورتی که از مرورگر کامپیوتر خود، استفاده می‌کنید، این امکان وجود دارد که پس از مدتی کند شود. بهتر است تا جایی که امکان دارد از افرونه‌های کمتری استفاده کنید؛ البته افزونه‌هایی که در کاهش سرعت مرورگر، تاثیر زیادی دارند.

شما می‌توانید پس از ورود به مرورگر، وارد بخش تنظیمات شوید و در ادامه با انتخاب منوی مربوط به افزونه‌ها (Extensions)، افزونه‌هایی را که مورد نیازتان نیستند را شناسایی و حذف کنید. جلوگیری از بارگذاری محتوای فلاش، می‌تواند تاثیر زیادی در افزایش سرعت کامپیوتر هنگام وب گردی داشته باشد.

6: اسکن کردن برای یافتن بدافزار

وجود بدافزارها را می‌توان به عنوان یکی دیگر از دلایل مهم کاهش سرعت کامپیوتر عنوان کرد. برنامه‌های مخرب در پس زمینه اجرا می‌شوند و در عملکرد کلی دستگاه، تاثیر مستقیم دارند. این امکان وجود دارد که بدافزار، نرم افزاری باشد که به منظور ردیابی و افزودن تبلیغات اضافی در مرورگر شما، تداخل ایجاد کند و نتیجه آن هم قطعا کاهش سرعت سیستم است.

برای داشتن امنیت بیشتر، بهتر است یک آنتی ویروس در کامپیوتر خود نصب کنید. همچنین باید بعد از نصب، سیستم را اسکن کرده تا در صورت وجود هرگونه بدافزاری، اقدامات لازم برای نابودی آن‌ها به صورت خودکار توسط آنتی ویروس، انجام شود.

اسکن کردن برای یافتن بدافزار

7: پاکسازی فضای ذخیره‌سازی

در صورتی که هارد کامپیوتر شما تکمیل شده باشد یا اطلاعات زیادی را ذخیره‌سازی کرده باشید، قطعا با کند شدن سرعت کامپیوتر مواجه خواهید شد. بهتر است نرم افزارهای کامپیوتر خود را مجددا بررسی کرده و در صورت عدم نیاز به آن‌ها، پاکسازی را انجام دهید.

در صورتی که اطلاعات شخصی زیادی را در هارد نگه‌داری می‌کنید هم توصیه می‌کنیم، هارد اکسترنال با ظرفیت مناسب خریداری کرده و بدین ترتیب، انتقال اطلاعات را انجام دهید. نگه‌داری اطلاعات شخصی در هارد اکسترنال، می‌تواند امنیت آن‌ها را بیشتر از گذشته افزایش دهد.

9: حذف برنامه‌های غیرضروری از کامپیوتر

شما در ویندوز 10 می‌توانید با ورود به This PC، گزینه Unistall Programs را انتخاب کرده تا به صفحه برنامه‌های نصب شده منتقل شوید. در این بخش می‌توانید کلیه اپلیکیشن‌های موجود و نصب شده روی کامپیوتر خود را مشاهده کرده و در صورتی که به آن‌ها نیاز ندارید، حذف کنید. این کار سبب می‌شود استفاده از منابع سیستم توسط برنامه‌های غیرضروری کاهش پیدا کرده و در نتیجه، سرعت کامپیوتر افزایش یابد.

10: ریست یا نصب مجدد ویندوز

در صورتی که تمام مراحل ذکرشده را طی کردید، اما باز هم نتوانستید مشکل کند شدن سرعت کامپیوتر را حل کنید، پیشنهاد می‌کنیم کامپیوتر را مجددا راه‌اندازی کنید. اگر تغییرات موردنظرتان پس از راه‌اندازی مجدد کامپیوتر هم اعمال نشد، بهتر است نصب مجدد ویندوز را مدنظر قرار دهید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

علاقه‌مند به دنیای فناوری با بیشتر از 8 سال سابقه؛ کارشناس تولید محتوا و فارغ‌التحصیل رشته نرم افزار این وب سایت تاسیس شده تا نگاه تازه‌ای به دنیای گوشی‌های موبایل و دنیای یادگیری داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *