5 علت کند شدن گوشی موبایل

  • توسط مصطفی آرایشگر
  • ۱۲ روز پیش
  • ۰
5 علت کند شدن گوشی موبایل

آیا کند شدن گوشی موبایل را تجربه کرده‌اید؟ در این مقاله با معرفی 5 علت کند شدن گوشی سامسونگ ، شیائومی و آیفون همراه شما هستیم.

معمولا پس از گذشت چند ماه استفاده از گوشی هوشمند با کند شدن آن مواجه خواهید شد. در حقیقت کند شدن گوشی یکی از مشکلاتی است که کاربران با گوشی های هوشمند مختلف خود، آن را تجربه می‌کنند، اما علت کند شدن گوشی چیست؟ در این مقاله قصد داریم علت کند شدن گوشی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید از ایجاد آن جلوگیری کنید؛ با ما در مجله فناوری گوشی ریویو همراه باشید.

نکته مهم: توجه داشته باشید که ما در این ماله پیرامون کند شدن گوشی موبایل پس از استفاده نسبتا طولانی مدت چند ماه تا یک سال صحبت می‌کنیم و در صورتی که این مشکل در مدت زمان برای دستگاه ایجاد شود، احتمالا دلایل دیگری خواهد داشت که باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرند.

آپدیت سیستم عامل

5 علت کند شدن گوشی موبایل ؛ آپدیت سیستم عامل

زمانی که گوشی موبایل جدیدی را خریداری می‌کنید، به صورت پیش فرض مجهز به یک سیستم عامل است. به عنوان مثال، فرض کنید گوشی جدیدی خریداری کرده‌اید که مجهز به سیستم عامل اندروید 11 است، اما آپدیت سیستم عامل اندروید 12 برای آن منتشر می‌شود.

زمانی که سیستم عامل جدید منتشرشده بخواهد عملکرد درستی از خود نشان دهد، نیازمند منابع کافی خواهد بود و این مسئله می‌تواند دستگاه را به چالش بکشد؛ در نهایت کندی گوشی ممکن است به علت آپدیت سیستم عامل انجام شود، اما چاره‌ای هم نیست و باید آپدیت‌ها را به دلایل مختلف امنیتی و قابلیت‌های جدید انجام داد.

راه حل ؛ متاسفانه راه حل خاصی وجود ندارد و ما نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. بهتر است با این وضعیت کنار بیاییم؛ البته اگر علت کندی گوشی ناشی از آپدیت سیستم عامل باشد.

آپدیت برنامه‌ها

5 علت کند شدن گوشی موبایل ؛ آپدیت برنامه ها

یکی دیگر از دلایل کند شدن گوشی موبایل را باید آپدیت برنامه‌ها عنوان کرد. با این که آپدیت برنامه گوشی می‌تواند قابلیت و ویژگی‌های مختلف را به دستگاه ببخشد، اما نکته مهم این است که امکان دارد منابع بیشتری مصرف کند.

بسیاری از توسعه‌دهندگان فقط به قابلیت‌های جدید برای برنامه‌های خود فکر می‌کنند و هیچگونه توجهی به مصرف منابع دستگاه ندارند. توجه نداشتن به مصرف منابع باعث می‌شود کاربران با کاهش سرعت گوشی مواجه شوند و این مسئله آزاردهنده خواهد بود.

راه حل ؛ برنامه‌ها رشد پیدا می‌کنند و قابلیت‌های جدید به آن‌ها اضافه می‌شود، اما ما کار خاصی نمی‌توانیم انجام دهید، به غیر از این که برنامه‌ها را با برنامه‌های سبک‌تر جایگزین کنیم. البته باید ابتدا مزایای اپلیکیشن را بررسی کنیم و ببینیم که آیا به آن نیاز داریم یا خیر.

برنامه های پس زمینه

یکی دیگر از دلایل کندی سرعت گوشی را باید نصب تعداد زیادی برنامه معرفی کرد. هنگامی که یک کاربر گوشی جدیدی خریداری می‌کند، اگر از او بپرسید که چه تعداد برنامه نصب کرده است، قطعا می‌گوید شاید 10 تا یا کمی بالا و پایین! اما زمانی که وارد برنامه‌ها شوید خواهید دید که بالای 20 برنامه روی گوشی خود نصب کرده است.

مشکل این است که برخی از برنامه‌ها در پس زمینه اجرا می‌شوند، حتی اگر از آن‌ها استفاده نکنید. به عنوان مثال، برنامه‌های ایمیل همیشه ایمیل‌های دریافتی را بررسی کرده و نمایش می‌دهند، حتی اگر وارد آن‌ها نشوید. هر برنامه اضافی می‌تواند مقداری از پردازنده و رم را به خود اختصاص دهد و هر اندازه تعداد آن‌ها بیشتر باشد، این مشکل بیشتر به چشم خواهد آمد؛ این مسئله می‌تواند روی عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد.

راه حل ؛ مشخص کنید کدام برنامه‌ها باتری بیشتری مصرف می‌کنند؛ در حقیقت استفاده زیاد از باتری نشان می‌دهد پردازش پس زمینه سنگین‌تر است. سعی کنید از تصاویر زمینه ثابت استفاده کرده و از ویجت‌ها دوری کنید. برنامه‌هایی که استفاده نمی‌کنید را حذف کنید.

تخریب شدن حافظه

تخریب شدن حافظه

همه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها روی فلش مموری کار می‌کنند که نوعی حافظه ذخیره‌سازی حالت جامد بدون قطعات متحرک است. رایج‌ترین نوع فلش مموری NAND نام دارد. در حالی که NAND سریع و مقرون به صرفه است، اما دارای ویژگی‌هایی است که می‌تواند روی عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد.

ابتدا حافظه NAND با پر شدن کند می‌شود. مکانیسم‌های دقیق پشت این موضوع فراتر از محدوده این مقاله است، اما کافی است بگوییم که حافظه NAND به مقدار مشخصی بلوک‌های خالی نیاز دارد تا در اوج عملکرد نوشتن داده‌ها عمل کند. کاهش سرعت با ذخیره‌سازی کامل می‌تواند قابل توجه باشد.

دوم این که حافظه NAND با استفاده از بین خواهد رفت. سه نوع حافظه NAND وجود دارد، اما همه آن‌ها محدودیت چرخه نوشتن در هر سلول حافظه را دارند. هنگامی که به حد مجاز برسند، سلول‌ها فرسوده شده و عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از آن جایی که دستگاه شما همیشه در حال نوشتن داده‌ها است، خرابی آن هم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

توجه داشته باشید که TLC نوعی حافظه NAND بوده که توسط سامسونگ کنترل می‌شود. در حقیقت سامسونگ در زمینه تولید این نوع حافظه پیشگام است. با این که قیمت پایین دارد، اما بدترین دوام را هم دارد. معمولا 4000 چرخه نوشتن در هر سلول در مقابل 10000 چرخه حالت استاندارد! شاید به همین دلیل است که دستگاه‌های سامسونگ به کاهش سرعت بیشتر گوشی شهرت دارند.

راه حل ؛ توصیه می‌کنیم کمتر از 75 درصد کل ظرفیت ذخیره‌سازی دستگاه خود را باقی بگذارید. اگر حافظه داخلی شما 128 گیگابایت است، بهتر است از 80 گیگابایت آن عبور نکنید؛ این کار می‌تواند باعث افزایش عمر سلول‌ها شود.

انتظارهای بیشتر از قدرت دستگاه

یکی دیگر از مواردی که باید به عنوان علت کند شدن گوشی موبایل معرفی کرد، انتظارهای زیادی است که از توان دستگاه خارج است. ما نباید برنامه یا بازی‌هایی که اجرای آن خارج از توان دستگاه است را نصب کنیم. همچنین نصب بروزرسانی‌های سنگین روی گوشی موبایل می‌تواند باعث کاهش سرعت دستگاه شود.

راه حل ؛ یا باید برنامه یا بازی‌ها را نصب نکنیم یا این که سراغ گوشی‌های قدرتمندتر و جدیدتر برویم. متاسفانه راه حل دیگری وجود ندارد و باید یکی از این موارد را انتخاب کنیم.

افزایش سرعت گوشی موبایل

با این که کند شدن گوشی دلایل مختلفی دارد، اما روش‌هایی برای افزایش سرعت گوشی وجود دارد. ما در مجله فناوری گوشی ریویو به راه حل افزایش سرعت گوشی سامسونگ اشاره کرده‌ایم و شما می‌توانید با دنبال کردن آن‌ها تا حدودی شرایط را بهتر کنید و از بروز برخی مشکلات، جلوگیری به عمل آورید.

جمع‌بندی

کاهش سرعت گوشی هوشمند می‌تواند دلایل گوناگون و زیادی داشته باشد، اما جایی برای نگرانی نیست. آشنا شدن با دلایل این مشکل می‌تواند بخشی از راه حل باشد و امیدواریم توانسته باشیم در این زمینه به شما آگاهی لازم را ارائه کنیم.

مطالب پیشنهادی:

آموزش کامل اتصال ایرپاد به ویندوز 10 یا ویندوز 11

آموزش ریست فکتوری A33 + هارد ریست

آموزش تبدیل فرمت HEIC به JPG

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

علاقه‌مند به دنیای فناوری با بیشتر از 8 سال سابقه؛ کارشناس تولید محتوا و فارغ‌التحصیل رشته نرم افزار این وب سایت تاسیس شده تا نگاه تازه‌ای به دنیای گوشی‌های موبایل و دنیای یادگیری داشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *