آیا نکات مهم استفاده از سیستم عامل اندروید را میدانید؟ ما در این بخش قصد داریم 10 اشتباه کاربران اندروید را گوشزد کنیم.
در حالی که استفاده از گوشی های اندروید به اندازه کافی ساده است، اما اشتباهاتی ممکن است توسط کاربران انجام شود که میتواند تاثیر منفی روی عملکرد دستگاه داشته باشد. در این مقاله از مجله فناوری گوشی ریویو با معرفی 10 اشتباه کاربران اندروید همراه شما هستیم.
1: بستن مداوم برنامه های گوشی
سیستم عامل اندروید دارای مکانیزم موثری برای مدیریت تمام فرایندهایی است که به صورت همزمان روی دستگاه شما اجرا میشوند. برنامههای پس زمینه، وضعیت فعلی و مصرف باتری دستگاه مدیریت کرده و نیازی نیست که نگران این مسئله باشید.
هنگامی که یک برنامه را به صورت دستی ببندید، خواهید دید که از حافظه پاکسازی شده و اجرای آن سری بعد و هنگامی که قصد بازگشایی آن را دارید، بیشتر خواهد شد. هدف شما ممکن است آزاد کردن منابع روی گوشی باشد، اما همیشه اینطور عمل نمیکند.
2: استفاده از برنامه مدیریت منابع
هزاران برنامه در گوگل پلی و سایر اپ استورهای اندروید وجود دارند که مدعی هستند میتوانند پاکسازی دستگاه یا مدیریت باتری را برای گوشی اندروید شما انجام دهند. خبر بد این است که بسیاری از برنامهها اصلا کار خاصی را انجام نمیدهند.
در حقیقت برخی از آنها ممکن است منابع تلفن شما را مصرف کرده و روی عملکرد دستگاه تاثیر منفی داشته باشند. این برنامهها وعدههای بزرگ میدهند، اما فقط برای نشان دادن تبلیغات یا فروش خریدهای درون برنامهای ایجاد و منتشر میشوند. شما نباید هیچ کدام از برنامههای مدیریت منابع را دانلود و نصب کنید.
3: نصب برنامه از منابع نامشخص
گاهی وقتها نمیتوانید یک برنامه یا بازی را در گوگل پلی پیدا کنید و همین مسئله باعث میشود وسوسه شوید که یک فایل APK را از وب سایت شخص ثالث دانلود و نصب کنید. برنامههای موجود در وب سایتها توسط تلفن اندروید شما تایید نخواهند شد و به صورت بالقوه میتوانند دستگاه را در معرض خطر قرار دهند.
البته اگر بخواهید نسخه رسمی برنامهها را از برخی وب سایتهای مشهور و سرشناس دانلود کنید، میتوان گفت با مشکل مواجه نخواهید شد، اما قطعا دانلود نسخههای کرک شده یا مود شده میتوانند شما را به دردسر بیاندازند.
4: ضربه زدن روی تبلیغات برنامه ها
تبلیغات را میتوان بخشی از تمام برنامهها و وب سایتهای مدرن عنوان کرد که میتوانند منبع درآمد مهمی برای توسعهدهندگان و تولیدکنندگان محتوا به حساب آید، اما درک این نکته مهم است که برخی از تبلیغات خطرناک هستند و میتوانند دادههای شما را سرقت کرده یا ویروسها را برای شما ارسال کنند.
تشخیص تبلیغات خوب یا بد کار چندان سختی نیست. معمولا کلاهبرداران از تبلیغاتی استفاده میکنند که نظر کاربران را به خود جلب کنند و این مسئله به دست نمیآید مگر در آن پیشنهادهای شگفتانگیز ارائه شود. شما باید نسبت به تبلیغات نمایش داده شده دقت زیادی به خرج دهید تا دچار مشکل و دردسرهای احتمالی که به عنوان یک اشتباه کاربران اندروید شناخته میشود، نشوید.
5: ارائه مجوزهای غیرضروری به برنامه ها
مجوزهایی که به برنامهها ارائه میدهید، این اجازه را به آنها خواهند داد که به دادهها و منابع دستگاه دسترسی پیدا کنند تا بدین ترتیب بتوانند عملکرد مربوطه را ارائه کنند. هنگامی که یک برنامه را نصب میکنید، چندین پنجره پاپ آپ برای درخواست مجوز نمایش داده خواهد شد.
به عنوان مثال، یک برنامه گالری فقط درخواست دسترسی به تصاویر را مطرح میکند و یک پیامرسان فقط درخواست میدهد بتواند به مخاطبین دسترسی داشته باشد، اما اگر یک برنامه گالری بخواهد به میکروفون دستگاه دسترسی داشته باشد، باید نسبت به نصب و استفاده از آن حساسیت به خرج داده و تردید کنید.
6: روت کردن دستگاه
اندروید یک سیستم عامل متن باز بوده که باعث میشود برای سفارشیسازی شدن، انعطافپذیری زیادی از خود نشان دهد. با وجود این انعطافپذیری، محدودیتهایی از نظر دسترسی به فایلهای سیستم اصلی وجود دارد.
در همین زمان است که روت کردن و این خواسته توسط کاربران مطرح میشود؛ این فرایندی است که به شما اجازه میدهد به هستهای دسترسی داشته باشید که به صورت پیش فرض در سیستم عامل اندروید محافظت میشود.
مشابه دسترسی ریشه، عنصر دیگری از سیستم وجود دارد که قفل شده است؛ این مورد بوت لودر نامیده میشود و مسئول راهاندازی سیستم عامل روی گوشی شما است. اگر قصد دارید یک رام سفارشی را روی دستگاه خود فلش کنید، باید بوت لودر را بازگشایی کنید.
در حالی که همه این موارد در تئوری عالی به نظر میرسند، خطر زیادی را به همراه خواهند داشت. همه این فرایندها میتوانند گارانتی دستگاه را باطل کنند و به صورت بالقوه تلفن را تحت تاثیر قرار خواهد داد. همچنین اگر موفق به انجام کار شوید، امکان دارد مستعد تهدیدهای امنیتی باشید. اگر هنوز میخواهید این ریسک بزرگ را انجام دهید، توصیه میکنیم روی یک دستگاه قدیمیتر و دستگاهی که از نظر مالی برای شما ارزشمند نیست انجام دهید که در صورت خراب شدن، خسارت زیادی را متحمل نشوید.
7: بکاپ نگرفتن از گوشی اندروید
گوشی های اندروید از رام برای ذخیره سازی استفاده میکنند. با این که حافظه غیرفرار به حساب میآید، اما برخی از حادثههای احتمالی میتواند به دادههای شما آسیب برساند. گاهی وقتها ممکن است بروزرسانیهای سیستم از کار بیفتد یا امکان دارد مجبور شوید به دلایل مختلف ریست فکتوری را انجام دهید.
بنابراین توصیه میشود برای حفظ امنیت اطلاعات خود از یک سرویس پشتیبانگیری کنید. شما میتوانید از پشتیبان گیری پیش فرض گوگل هم استفاده کنید که به صورت موثر از همه برنامهها، مخاطبین و تنظیمات پشتیبان تهیه خواهد کرد.
8: تایید نکردن قابلیت پیدا کردن دستگاه (Find My Device)
ویژگی Find My Device یک قابلیت ایمنی بسیار مهم برای گوشی اندروید بوده که معمولا توسط کاربران نادیده گرفته میشود؛ زمانی که گوشی سرقت شود، برای کاربران به عنوان یک قابلیت ارزشمند شناسایی خواهد شد. این ویژگی امنیتی دارای قابلیت قدرتمندی بوده که به شما اجازه میدهد پیدا کردن گوشی گم شده خود را از راه دور انجام دهید.
همچنین این قابلیت به شما اجازه میدهد صفحه قفل خود را مدیریت کرده تا کسی نتواند تنظیمات را تغییر دهد یا اینترنت را خاموش کند. همیشه موقعیت مکانی خود را روشن نگه دارید، علیالخصوص در فضای باز تا در صورت مفقود شدن یا سرقت دستگاه بتوانید ردیابی را انجام دهید.
9: فعال نکردن ویژگی محافظت از چشم در شب
از آن جایی که کاربران گوشی های هوشمند بیشتر وقت خود را با نگاه کردن به نمایشگر دستگاه صرف میکنند، باید سراغ راهی برای کاهش تاثیر منفی نور صفحه نمایش روی چشمان خود باشند. قابلیت سپر دفاعی شب (Night Shield) میتواند نمایشگر را رنگآمیزی کرده و در شب کار را برای چشم آسانتر کند. تمام گوشی های اندروید مدرن دارای این قابلیت به صورت پیش فرض هستند. همچنین این ابزار به شما کمک میکند راحتتر بخوابید و مانع بیخوابی در شب خواهد شد.
10: استفاده نکردن از دستیار گوگل
دستیار گوگل را باید به عنوان دستیار مجازی پیش فرض در تمام گوشی های اندروید معرفی کرد که به شما کمک میکند تا از طریق دستورهای صوتی، وظایف خود را انجام دهید. هنگام راهاندازی گوشی، نادیده گرفتن دستیار گوگل آسان است، اما اگر آن را راهاندازی کنید، میتواند روش استفاده از دستگاه را برای همیشه تغییر بدهد.
با دستیار گوگل میتوانید جلسههای خود را برنامهریزی کنید، آب و هوا را مورد بررسی قرار دهید، زنگ هشدار را تنظیم کرده و اخبار روزانه را مورد ارزیابی قرار دهید. همچنین امکان زمانبندی پیامها هم وجود دارد.
جمعبندی
گوشی های اندروید به دلایل بسیار زیاد مورد علاقه عموم کاربران در سراسر جهان شدهاند و هر سال تعداد زیادی گوشی با سیستم عامل اندروید تولید و به فروش میرسند، اما این مسئله باعث شده است کاربران اشتباههای مختلف و گوناگون را در شیوه استفاده از آن مرتکب شوند. در این مقاله سعی شد مهمترین اشتباه کاربران اندروید را معرفی کنیم تا با عدم تکرار آنها، دچار مشکل نشوید.
مطالب پیشنهادی:
آموزش افزایش سرعت گوشی سامسونگ با Auto Optimization